İzmir
Açık
18°
Ara
ANASAYFA İZMİR ASAYİŞ Öğretmenlik Akademisi'nde Yeni Detaylar

Öğretmenlik Akademisi'nde Yeni Detaylar

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kendi ihtiyaç duyduğu öğretmeni yetiştirmek için hayata geçirmeyi planladığı Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı'na dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) kendi ihtiyaç duyduğu öğretmeni yetiştirmek için hayata geçirmeyi planladığı Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı'na dair yeni detaylar ortaya çıktı. Taslakta yer alan bazı maddeler dikkat çekiyor.

Yasa Dışı Faaliyetlere Sıfır Tolerans

Taslağa göre, yasa dışı örgüt ve oluşumların siyasi ve ideolojik görüşleri doğrultusunda propaganda yapmak, eylem düzenlemek, düzenlenmiş eylemlere etkin biçimde katılmak; bu örgüt ve oluşumlara üye olmak, üye kaydetmek, bağışta bulunmak, para toplamak veya kişileri bağışta bulunmaya zorlamak gibi eylemlerde bulunan öğretmen adayları akademiden atılacak. Bu madde, akademide eğitim gören adayların liyakat ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalmasını sağlamayı amaçlıyor.

Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Taraması

Öğretmenlik Mesleği ve Milli Eğitim Akademisi Kanunu Taslağı'na göre; öğretmen adaylarının akademiye kabulü için güvenlik soruşturması ve arşiv taraması yapılacak. Bu sayede, adayların geçmişlerine ilişkin olası olumsuz bilgiler tespit edilerek akademiye kabul sürecinde değerlendirilecek.

Sınavlar ve Değerlendirmeler

Taslağa göre, öğretmen adayları akademide teorik ve uygulamalı derslerden oluşan bir hazırlık eğitimine tabi tutulacak. Hazırlık eğitiminin süresi 4 dönem olacak. Bu süre, adayın mezun olduğu yükseköğretim programına göre 3 dönem olarak da uygulanabilecek. Hazırlık eğitiminde her teorik dersten en az 2 yazılı sınav yapılacak. Her bir dersten not ortalaması 60 ve üzerinde olanlar başarılı sayılacak. Teorik derslerden başarısız olanlara ek sınav hakkı verilecek. Ek sınavda da başarısız olan adayların akademiyle ilişiği kesilecek.

Uygulamalı derslerde ise başarı puanı, üç ayrı değerlendirme sonucunda belirlenecek. Birinci değerlendirme puanının %20'si, ikinci değerlendirme puanının %30'u, üçüncü değerlendirme puanının %50'si alınarak uygulamalı ders başarı puanı belirlenecek. Uygulamalı derslerde de 70 ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılacak. Başarısız olan adaylar akademiden ilişikleri kesilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *