ANASAYFA Yeşil Bakış Adana'da İkinci Ürün Mesaisi Başladı

Adana'da İkinci Ürün Mesaisi Başladı

Çukurova'da bereketli topraklar, çiftçilere yılda iki kez ürün alma imkanı sunuyor.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
20
GÖSTERİM
Adana'da İkinci Ürün Mesaisi Başladı

Çukurova'da bereketli topraklar, çiftçilere yılda iki kez ürün alma imkanı sunuyor. Buğday ve karpuz hasadını tamamlayan bazı Adanalı çiftçiler, tarlalarını boş bırakmak yerine yer fıstığı, mısır ve soya fasulyesi gibi ikinci ürünler yetiştirmeye başladı.

İkinci Ürünle Artan Gelir ve Tarımsal İstihdam

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, Çukurova'nın tarımsal zenginliğinin ekonomiye büyük katkı sağladığını vurguluyor. Kökçüoğlu, arazilerin yeni ürünlerle buluşturulmasının önemini belirterek, "Yılda iki kez ekim yapılması çiftçilerimizin aynı alanda daha fazla gelir elde etmesini sağlıyor. Ülke ekonomisine birim alanda daha fazla katkı sunmuş oluyoruz." diyor.

Kökçüoğlu, tarımın yoğun işçilik gerektirdiğini de vurgulayarak, "İkinci ürünle tarımsal istihdamı artırmış oluyoruz. Yaklaşık 400 bin dekarlık alanda yapılan ikinci ürün tarımında 450 bin tona yakın tarımsal hasılayla ülke ekonomisine katkı veriyoruz." diye konuşuyor.

Çiftçilerden Sulama Desteği Talebi

Ceyhan'da çiftçilik yapan Hüseyin Donat, buğday hasadının ardından ikinci ürün olarak soya fasulyesi tercih ettiğini belirtiyor. Donat, "Çukurovalı çiftçiler olarak bölgemizde iki kez mahsul yetiştirebiliyoruz. Emeğimizi alabiliyoruz ama fiyatlardan rahatsızız. Sezonda iki ürünü kaldırabiliyoruz ama desteğe ihtiyacımız var." diyor.

Sulama İmkanları Anahtar Rol Oynuyor

Üretici Ahmet Kubat da buğday topladığı arazisine soya fasulyesi ektiğini belirterek, "Sulama imkanları ikinci ürünün alınmasında önemli. Bölgemizde suyumuz bol olduğundan ikinci ekimi yapabiliyoruz." diyor.

Adana'da ikinci ürün olarak yaklaşık 150 bin dekar soya fasulyesi, 86 bin dekar yer fıstığı, 70 bin dekar mısır, 50 bin dekar pamuk, 28 bin dekar karpuz ve 14 bin dekar kavun ekilmesi planlanıyor. Bu sayede bölge ekonomisine önemli katkılar sağlanması ve tarımsal istihdamın artırılması hedefleniyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fil Boyunda ve Dev Boynuzlu Yeni Dinozor Keşfedildi

Fil Boyunda ve Dev Boynuzlu Yeni Dinozor Keşfedildi