ANASAYFA Kültür-Sanat 2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Başvuru Tarihleri

2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Başvuru Tarihleri

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Emine Işınsu adına düzenlenen "2025 Roman Ödülü" için başvurular açıldı.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
57
GÖSTERİM
2025 Emine Işınsu Roman Ödülü Başvuru Tarihleri

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Emine Işınsu adına düzenlenen "2025 Roman Ödülü" için başvurular açıldı. 

1 Mart 2025 tarihine kadar devam edecek başvuruların ardından, ödülün sahibi, Işınsu'nun doğum günü olan 17 Mayıs 2025'te açıklanacak.

Ödül Detayları ve Başvuru Koşulları

Tertip Komitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, ödüle daha önce yayımlanmamış eserlerle başvurulabilecek ve konu sınırlaması bulunmayacak. Tek bir esere verilecek olan ödülü kazanan yazar, 2 cumhuriyet altını ile ödüllendirilecek ve romanının yayımlanması sağlanacak. Başvuruların değerlendirilmesi, Prof. Dr. İlber Ortaylı, Prof. Dr. Bilge Ercilasun, Prof. Dr. Belkıs Altuniş Gürsoy, Prof. Dr. Nazım H. Polat ve Şair-Yazar A. Yağmur Tunalı'dan oluşan seçkin bir jüri tarafından yapılacak. Yarışmaya katılmak isteyen yazarlar, detaylı bilgiye "emineisinsu.com" adresinden ulaşabilirler.

Emine Işınsu'nun Mirası Yaşıyor

Ödül Tertip Komitesi Başkanı ve Işınsu'nun eşi Prof. Dr. İskender Öksüz, 5 Mayıs 2021'de hayatını kaybeden Emine Işınsu'nun genç yaşta roman yazmaya başladığını ve katıldığı yarışmalarla adını duyurduğunu belirtti. Öksüz, "Işınsu bir yandan romanlarını yazarken, diğer yandan Türk edebiyatına genç yetenekler kazandırmak için uğraştı, onları destekledi, teşvik etti ve böylelikle çok sayıda yazarımızın isminin duyurulmasını sağladı. Biz de hem onun adını yaşatmak hem de edebiyatımıza yeni isimler kazandırmak için bu ödülü düzenledik" dedi.

Geçen yıl ilk kez düzenlenen ödüle 141 eserin başvurduğunu ve ödülün "Cümbezin Kızı" romanıyla Ülkü Demiray'a verildiğini hatırlatan Prof. Dr. Öksüz, bu yıl da aynı heyecanla yeni yetenekleri beklediklerini ifade etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
YKS Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?

YKS Sınav Yerleri Ne Zaman Açıklanacak?