İzmir
Açık
18°
Ara
ANASAYFA İZMİR GÜNCEL Gazi Üniversitesi'nde Girişimcilik Konferansı

Gazi Üniversitesi'nde Girişimcilik Konferansı

13 Haziran Perşembe günü Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen Girişimcilik Konferansı, ülkenin önde gelen girişimcileri ile girişimci adaylarını bir araya getirdi.

13 Haziran Perşembe günü Gazi Üniversitesi'nde düzenlenen Girişimcilik Konferansı, ülkenin önde gelen girişimcileri ile girişimci adaylarını bir araya getirdi. Konferansta, başarı hikayeleri ve tecrübeleriyle dikkat çeken iki önemli konuşmacı, katılımcılara ilham verici tecrübeler paylaştı.

Konferans, Avrupa Birliği tarafından Enhancer projesi kapsamında finanse edilen, Gazi Üniversitesi'nin yürütücü ve Ankara Sanayi Odası'nın ortak kuruluş olduğu “STuP Kapsayıcı Girişimcilik Ürün Tasarımı ve Geliştirme” projesi çerçevesinde gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. İsmail Şahin, açılış konuşmasında proje hakkında bilgiler paylaştı. Şahin, proje kapsamında yaklaşık 1500 kişiye eğitim verildiğini ve girişimci adaylarına ücretsiz tasarım, modelleme ve prototipleme hizmetlerinin yanı sıra danışmanlık hizmetleri sunulduğunu belirtti.

Konferansa katılan konuşmacılardan YD Yazılım'ın kurucu ortağı Oğuz Yılmaz, şirketin Türkiye’nin ilk yurt dışı uzaktan eğitim sistemleri geliştiren firma olarak nasıl kurulduğunu ve büyüdüğünü anlattı. Katılımcılar, YD Yazılım’ın yenilikçi projeleri ve sektördeki öncü rolü hakkında değerli bilgiler edindi. Özellikle uzaktan eğitim, VR ve Metaverse sistemlerindeki başarılarıyla dikkat çeken firma, genç girişimcilere teknoloji alanında yeni fırsatlar sunma konusunda önemli mesajlar verdi.

Konferansta girişimcilere tecrübelerini aktaran Molekulas Group Company CEO’su Koray Gökalp konuşmasında, savunma sanayii ve enerji sektöründe faaliyet gösteren farklı firmaların bir araya gelerek oluşturduğu grup şirketinin başarı öyküsünü paylaştı. Gökalp, kişisel girişimcilik hikayesinde karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukların üstesinden nasıl geldiğini anlattı. Gökalp’in konuşması, girişimciler için stratejik planlama ve sektörel iş birliğinin önemine dair önemli ipuçları içeriyordu.

Katılımcılar, konferans boyunca hem ilham verici hikayeler dinledi hem de kendi girişimcilik yolculuklarında kullanabilecekleri değerli bilgiler edindi. Konferansın sonunda yapılan soru-cevap bölümünde, konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtlayarak daha fazla bilgi paylaşımında bulundu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *