08 Ocak 2025
weather
9°
yenibinyil.com İzmir Güncel Bakan Tunç İzmir’de Adli Tıp Açılışında Konuştu

Bakan Tunç İzmir’de Adli Tıp Açılışında Konuştu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı ile İzmir ve Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlükleri hizmet binalarının açılış törenine katıldı.

0
GÖSTERİM
2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Adli Tıp Kurumu Grup Başkanlığı ile İzmir ve Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlükleri hizmet binalarının açılış törenine katıldı. Törende İzmir Valisi Süleyman Elban, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ve çok sayıda davetli de hazır bulundu. Açılış konuşmasında adalet sistemine dair reform çalışmalarına vurgu yapan Bakan Tunç, adalete güvenin artırılması için yeni projelerin hızla hayata geçirileceğini ifade etti.

"Adaletin Temeli Üç Unsurda Gizli"

Açılış konuşmasında adaletin sağlanmasında önemli üç temel unsur olduğuna değinen Bakan Tunç, şunları söyledi:
“Adaletin tam anlamıyla tecelli etmesi, demokratik bir hukuk devletinin varlığına bağlıdır. Demokratik hukuk devletinde ise tarafsız ve bağımsız bir yargı sistemi gereklidir. Adalet sistemimizin temel taşları ise toplumun ihtiyaçlarına uygun mevzuat, yeterli fiziki imkânlar ve etkin bir insan kaynağıdır. Bu unsurlar güçlendirildiğinde yargının etkinliği artar ve vatandaşlarımızın adalete güveni pekişir.”

"Hukuk Mesleklerinde Yeni Dönem"

Bakan Tunç, etkin insan kaynağı ihtiyacına dikkat çekerek hukuk mesleklerine girişte getirilen sınav düzenlemesini hatırlattı:
“Hukuk fakültesinden mezun olmak artık avukat, hâkim ya da savcı yardımcısı olmak için yeterli olmayacak. Mezunların mesleğe adım atmadan önce sınavlardan geçmeleri gerekecek. Bu sınavlar yılda iki kez yapılacak ve amacımız, nitelikli hukukçular yetiştirerek adalet sistemine katkı sağlamaktır.”

Denetimli Serbestlik ve Rehabilitasyon Vurgusu

Denetimli serbestlik sisteminin önemine de değinen Tunç, bu sistemin suçluların rehabilitasyonu ve topluma kazandırılması için büyük bir rol oynadığını belirtti:
“Denetimli serbestlik, şüpheli, sanık ya da hükümlülerin kontrollü bir şekilde izlenmesi ve topluma yeniden kazandırılması sürecidir. Bu süreçte temel hedefimiz, suçun tekrarlanmasının önlenmesi ve hükümlülerin topluma faydalı bireyler haline getirilmesidir.”

Bakan Tunç, konuşmasının sonunda yargı reformu çalışmalarının tüm hızıyla süreceğini ifade etti:
“Adalete erişim ve yargı hizmetlerinin etkinliğini artırma hedeflerimizi kararlılıkla sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın adalet sistemine olan güvenini daha da pekiştirmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *