ANASAYFA Ekonomi Yapı Kredi Avrupa'daki Varlığını Güçlendiriyor

Yapı Kredi Avrupa'daki Varlığını Güçlendiriyor

Yapı Kredi, Avrupa Birliği'ndeki faaliyetlerini genişletme hamlesine devam ediyor.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
24
GÖSTERİM
Yapı Kredi Avrupa'daki Varlığını Güçlendiriyor

Yapı Kredi, Avrupa Birliği'ndeki faaliyetlerini genişletme hamlesine devam ediyor. Bankanın son adımı ise Almanya'da faaliyet gösteren Bankhaus J. Faisst'i (BHF) satın almak oldu. Bu satın alma ile Yapı Kredi, Avrupa'daki varlığını önemli ölçüde güçlendirmiş olacak.

Satın Alma İşlemi Tamamlandı, Sermaye Artışı Gerçekleştirilecek

Yapı Kredi'den yapılan açıklamaya göre, BHF'nin hisselerinin tamamı satın alındı. Satın alma işlemi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Avrupa Merkez Bankası ve Almanya düzenleyici otoritelerinin onayını almasıyla sonuçlandı. Yapı Kredi, BHF'de 60 milyon avroluk sermaye artışı da gerçekleştirecek.

Yapı Kredi Almanya'nın Yeni Genel Müdürleri Belli Oldu

Satın alma işleminin tamamlanmasıyla birlikte Yapı Kredi Almanya'nın yeni genel müdürleri de belli oldu. Bankanın genel müdürlük eş sorumluluğunu banka yöneticilerinden Abdullah Kutucu ve Didem Öget üstlenecek.

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün: "Almanya'da Güçlü Bir Çözüm Ortağı Olacağız"

Yapı Kredi CEO'su Gökhan Erün, satın alma işlemiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Bir adım önde vizyonumuz ve sınırsız hizmet anlayışımızla 80 yıldır müşterilerimize sunduğumuz öncü hizmetleri Almanya'ya da taşıyacağız" dedi. Erün, Yapı Kredi Almanya'nın, Almanya'da faaliyet gösteren Türk firmalarına da güçlü bir çözüm ortaklığı sunacağını söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Salda Gölü ve Nemrut Kalderası ‘Dünya Jeolojik Mirası’ listesine aday

Salda Gölü ve Nemrut Kalderası ‘Dünya Jeolojik Mirası’ listesine aday