ANASAYFA Ekonomi Yabancı Yatırımcı Seçim Sonrası İlk Satışa Geçti

Yabancı Yatırımcı Seçim Sonrası İlk Satışa Geçti

Yabancı yatırımcılar, 31 Mart seçimlerinden sonra ilk kez geçen hafta tahvil piyasasında satışa geçerek 680 milyon dolarlık net çıkış gerçekleştirdi.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
17
GÖSTERİM
Yabancı Yatırımcı Seçim Sonrası İlk Satışa Geçti

Yabancı yatırımcılar, 31 Mart seçimlerinden sonra ilk kez geçen hafta tahvil piyasasında satışa geçerek 680 milyon dolarlık net çıkış gerçekleştirdi. Borsada da yabancı çıkışı yedi haftada 2,2 milyar dolara ulaştı. Rezervlerde de seçim sonrası ilk düşüş geçen hafta yaşandı.

Tahvil Piyasasında 13 Hafta Sonra İlk Kez Satış

Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan menkul kıymet istatistiklerine göre, yurt dışında yerleşik yatırımcılar geçen hafta devlet iç borçlanma senedi (DİBS) piyasasında 680 milyon dolarlık net satış işlemi gerçekleştirdi. Bu, 22 Mart'tan bu yana tahvil piyasasında üst üste alıcı olan yabancıların ilk kez satışa geçmesi anlamına geliyor.

Yılbaşından bu yana tahvil piyasasında nette 8 milyar 127 milyon dolarlık alım yapan yabancı yatırımcıların son satışla birlikte net alımları geriledi.

Borsada Yedi Haftada 2,2 Milyar Dolarlık Çıkış

Borsa İstanbul'da hisse senedi piyasasında ise yabancı yatırımcılar geçen hafta 228 milyon dolarlık net satışla yedi haftadır süren çıkışlarını sürdürdü. Son yedi haftadaki toplam net yabancı çıkışı 2 milyar 157 milyon dolara ulaştı. Yılbaşından bu yana ise yabancılar hissede 1 milyar 250 milyon dolarlık çıkışa imza attı.

Rezervlerde Seçim Sonrası İlk Düşüş

Yabancı yatırımcıların satışları ve altın fiyatlarındaki düşüş, döviz rezervlerini de etkiledi. 28 Haziran haftasında brüt rezervler 600 milyon dolar azalarak 51 milyar 200 milyon dolara geriledi. Bu, seçim sonrası ilk rezerv düşüşü oldu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
9 Metrelik Piton Kadını Yuttu

9 Metrelik Piton Kadını Yuttu