ANASAYFA Ekonomi Ukrayna’ya Dünya Bankası’ndan yeni destek

Ukrayna’ya Dünya Bankası’ndan yeni destek

Dünya Bankası Grubu, Ukrayna’ya kritik hükümet hizmetlerini devam ettirmesi için 760 milyon dolar bağışladı.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
37
GÖSTERİM
Ukrayna’ya Dünya Bankası’ndan yeni destek

Dünya Bankası Grubu, Ukrayna’ya kritik hükümet hizmetlerini devam ettirmesi için 760 milyon dolar bağışladı. Bu bağış, ülkenin ulusal ve bölgesel düzeydeki ihtiyaçlarını karşılamak için kullanılacak.

Öğretmenler ve acil servisler de yararlanacak 

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre, bu bağış, öğretmenler, ilk müdahale ekipleri ve acil servis personeline maaş desteği sağlayacak. Ayrıca, ülke içinde yerinden edilmiş kişiler ve yaşlılara sosyal yardım da devam edecek. Bu bağış, bu amaçla başlatılan projenin altıncı ek finansmanı oldu.

15 milyon Ukraynalıya temel hizmet 

Dünya Bankası, bu projenin 15 milyondan fazla Ukraynalıya temel hizmet ulaştırdığını belirtti. Proje, Ukrayna Yardım, İyileştirme, Yeniden Yapılanma ve Reform Güven Fonu aracılığıyla, Avusturya, Belçika, Kanada, Danimarka, İzlanda, Endonezya, İrlanda, Finlandiya, Almanya, Japonya, Hollanda, Norveç, Letonya, Litvanya, İspanya, İsveç, İsviçre, Güney Kore, Birleşik Krallık ve ABD’nin katkılarıyla yürütülüyor.

42 milyar dolarlık acil durum finansmanı 

Dünya Bankası Grubu, bugünkü bağışla birlikte, Ukrayna halkına yaklaşık 42 milyar dolarlık acil durum finansmanı sağladığını duyurdu. Bu finansman, ülkenin ekonomik ve sosyal krizini aşmasına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel Gereksinimli Çocuklar Sporla Buluşuyor

Özel Gereksinimli Çocuklar Sporla Buluşuyor