ANASAYFA Ekonomi Trafik Sigortasında Temmuz Ayı Zammı

Trafik Sigortasında Temmuz Ayı Zammı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında temmuz ayında uygulanacak azami prim artış oranını yüzde 3,5 olarak belirledi.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
21
GÖSTERİM
Trafik Sigortasında Temmuz Ayı Zammı

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), zorunlu trafik sigortasında temmuz ayında uygulanacak azami prim artış oranını yüzde 3,5 olarak belirledi. Bu oran, haziranda yüzde 3,25, mayısta ise yüzde 3 olarak uygulanmıştı.

SEDDK tarafından yayımlanan genelgeye göre, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası (zorunlu trafik sigortası) primlerinde temmuz ayında en fazla yüzde 3,5 artış yapılabilecek. Bu artış, 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak.

Zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılabilecek azami artış oranları, SEDDK tarafından her yıl belirleniyor. Bu oranlar belirlenirken, kaza istatistikleri, trafik yoğunluğu, enflasyon gibi faktörler göz önünde bulunduruluyor.

Son Dönemdeki Prim Artış Oranları

2024 yılı için zorunlu trafik sigortası primlerinde yapılan azami artış oranları şu şekilde:

  • Ocak: %25
  • Şubat: %20
  • Mart: %15
  • Nisan: %10
  • Mayıs: %3
  • Haziran: %3,25
  • Temmuz: %3,5

Zorunlu Trafik Sigortası Nedir?

Karayollarında seyreden her motorlu araç için yaptırılması zorunlu olan trafik sigortası, üçüncü şahıslara verilen maddi ve bedeni zararları teminat altına alıyor.Zorunlu trafik sigortası yaptırmayan araç sahipleri trafik cezasına çarptırılıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çin Menşeli Araçlara Ek Vergi Darbesi!

Çin Menşeli Araçlara Ek Vergi Darbesi!