ANASAYFA Ekonomi Starbucks’tan 2 bin kişiye işten çıkarma

Starbucks’tan 2 bin kişiye işten çıkarma

Orta Doğu ve Türkiye’de faaliyet gösteren Starbucks şubelerinin sahibi AlShaya Group, Gazze savaşı sebebiyle başlayan boykot kampanyasının etkisini hissediyor.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
34
GÖSTERİM
Starbucks’tan 2 bin kişiye işten çıkarma

Orta Doğu ve Türkiye’de faaliyet gösteren Starbucks şubelerinin sahibi AlShaya Group, Gazze savaşı sebebiyle başlayan boykot kampanyasının etkisini hissediyor. Şirket, Orta Doğu’daki 2 bin çalışanını işten çıkarmak zorunda kalacak.

Boykot Starbucks’ı vurdu

Gazze savaşı ile ilgili olarak tüketiciler tarafından başlatılan boykot kampanyası, Orta Doğu ve Türkiye’deki Starbucks şubelerini işleten AlShaya Group’un gelirlerini düşürdü. Körfez Bölgesi’nin perakende devi olan şirket, boykotun yarattığı zorlu ticaret koşulları nedeniyle 2 bin kişilik bir işten çıkarma planı hazırladı.

Haber, konuya yakın iki kaynaktan alınan bilgilere göre doğrulandı.

Yüzde 4’lük kesinti

Kaynaklardan biri, AlShaya’nın 50 bin kişilik toplam çalışan sayısının yüzde 4’üne tekabül eden 2 bin kişiyi işten çıkaracağını söyledi. İşten çıkarmaların pazar günü itibariyle başladığını belirten kaynak, boykotun şirketin iş hacmini daralttığını ifade etti.

AlShaya ise yaptığı açıklamada, “Son altı ayda yaşanan zorlu ticaret koşulları nedeniyle (Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki) Starbucks şubelerimizde çalışan sayısını azaltmak durumunda kaldık. Bu karar bizim için üzücü ve zor oldu” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Edirne’nin tarihi köprüleri güneşle ışıl ışıl

Edirne’nin tarihi köprüleri güneşle ışıl ışıl