ANASAYFA Ekonomi Şimşek'ten Zorunlu Afet Sigortası Mesajı

Şimşek'ten Zorunlu Afet Sigortası Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi afetleri de kapsayacak şekilde genişletilecek zorunlu afet sigortasının (ZAS) kısa sürede devreye alınacağını duyurdu.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
20
GÖSTERİM
Şimşek'ten Zorunlu Afet Sigortası Mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sel, heyelan, fırtına, dolu, çığ ve orman yangını gibi afetleri de kapsayacak şekilde genişletilecek zorunlu afet sigortasının (ZAS) kısa sürede devreye alınacağını duyurdu. Şimşek, "Hedefimiz, ZAS'ın haziran sonu itibarıyla devreye alınmasıdır" dedi.

Bakan Şimşek, zorunlu deprem sigortasının 1999 Gölcük Depremi'nin ardından getirildiğini ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) kurulduğunu hatırlattı. Zorunlu deprem sigortası ile 2012 yılında Afet Sigortaları Kanunu'nun son halini aldığını ve DASK'ın 11,3 milyon poliçe kapsamında deprem afetine ilişkin teminat sunduğunu ifade etti.

Depremin Yanı Sıra Diğer Afetler de Sigorta Kapsamına Alınıyor

Şimşek, son yıllarda artan sel, heyelan, fırtına, dolu ve orman yangını gibi afetlerin de hasarları önemli ölçüde artırdığını belirterek, "Bu tür afetlerde bina hasarı yanında, konut içindeki taşınır mallarda da hasar oluşuyor. Bu durum, depremin yanı sıra diğer doğa kaynaklı afetler bakımından da sigorta himayesinin zorunlu tutulmasını ve teminatın kapsamına konuta ek olarak konut içindeki taşınır malların da eklenmesini gündeme getirdi" dedi.

Zorunlu Afet Sigortası ile Kapsam Genişliyor

Zorunlu afet sigortası ile deprem teminatı için binalar, diğer afetler için ise binalar ve taşınır mallar teminat altına alınacak. Şimşek, ZAS'ın haziran sonu itibarıyla devreye alınması için çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu söyledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hacettepe Mezunları Yaratıcılıklarını Sergiliyor

Hacettepe Mezunları Yaratıcılıklarını Sergiliyor