ANASAYFA Ekonomi ÖTV Zammı Alkol ve Sigarada Fiyatları Uçurdu

ÖTV Zammı Alkol ve Sigarada Fiyatları Uçurdu

TÜİK'ten gelen 6 aylık üretici enflasyonu verileri, alkollü içecekler ve tütün mamüllerinde de zam fırtınasını tetikledi.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
26
GÖSTERİM
ÖTV Zammı Alkol ve Sigarada Fiyatları Uçurdu

TÜİK'ten gelen 6 aylık üretici enflasyonu verileri, alkollü içecekler ve tütün mamüllerinde de zam fırtınasını tetikledi. Özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarındaki artış, sigara ve alkol fiyatlarında önemli yükselişlere neden oldu.

Sigara Fiyatları 7,8 TL Arttı

Bir paket sigarada 6,49 TL zam gelen ÖTV tutarı, 33,3 TL'den 39,5 TL'ye yükseldi. KDV de eklendiğinde, bir paket sigaranın bugünkü fiyatı 7,79 TL artarak ortalama 47,3 TL'ye ulaştı.

Alkollü İçeceklerde de Zamlar Var

Birada 1,51 TL, şarapta 7,45 TL ve yüksek alkollü içkilerde her litreye düşen alkol derecesi başına 2,06 TL zam gelen ÖTV tutarları, ürün fiyatlarında da artışa neden oldu. 70'lik rakının fiyatı, ÖTV zammı ve KDV ile birlikte 853 TL'ye yükseldi. Bu da yılbaşına göre 154 TL, nisandaki zammın üzerine ise 78 TL ek zam anlamına geliyor.

Akaryakıta da Zam Geldi

ÖTV zamları sadece alkollü içecekler ve tütün mamulleri ile sınırlı kalmadı. Akaryakıta da zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2,21 TL, motorinin 2,07 TL ve otogazın ise 95 kuruş arttı. Bu artışlarla birlikte İstanbul'da benzinin litresi 44,70 TL, Ankara'da 45,70 TL, İzmir'de ise 46,06 TL'ye yükseldi. Motorinin litresi ise İstanbul'da 44,60 TL, Ankara'da 45,63 TL ve İzmir'de 46,00 TL seviyesine ulaştı.

Zamlar Vatandaşları Tepkilendirdi

Alkollü içecekler, tütün mamulleri ve akaryakıta gelen zamlar, vatandaşlarda tepkilere neden oldu. Zaten yüksek olan fiyatların daha da artması, özellikle dar gelirli vatandaşları zor durumda bırakıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İstanbul'da Yaşam Maliyeti Bir Ayda Rekor Arttı

İstanbul'da Yaşam Maliyeti Bir Ayda Rekor Arttı