ANASAYFA Ekonomi Kripto Paralarda Sert Düşüş

Kripto Paralarda Sert Düşüş

Haftanın son iş gününde kripto para piyasaları sert satışlara maruz kaldı.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
23
GÖSTERİM
Kripto Paralarda Sert Düşüş

Bitcoin, iflas eden Mt Gox borsasının alacaklılara ödeme yapmak üzere yaklaşık 2.7 milyar dolar değerinde Bitcoin hareket ettirmesiyle birlikte ağır bir düşüş yaşadı. Bu haber, Bitcoin'in 55 bin doların altına düşmesine ve günlük 665 milyon dolarlık likidasyon gerçekleşmesine neden oldu.

Mt Gox'un Bitcoin Hareketi Piyasayı Sarsıyor:

Lider kripto para birimi Bitcoin, Mt Gox borsasının 2014 yılında çalınan varlıkları sahiplerine dağıtmaya başlamasıyla birlikte belirsizliklerle karşı karşıya kaldı. Bu durum, Bitcoin'in 54 bin dolar seviyesinin altına inmesine ve şubattan bu yana en düşük seviyesini görmesine sebep oldu. Bitcoin, bu düşüşle birlikte haftalık bazda yüzde 9 değer kaybı yaşadı ve mart ayında gördüğü 73 bin dolarlık zirveden yüzde 26'nın üzerinde gerilemiş oldu.

Siyasi Belirsizlikler de Etken:

Analistler, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerindeki düşüşün Mt Gox'un Bitcoin hareketinin yanı sıra ABD'deki başkanlık seçimlerine yönelik belirsizliklerden de kaynaklandığını belirtiyor. ABD Başkanı Joe Biden'ın rakip aday Donald Trump ile gerçekleştirdiği tartışma performansının ardından, Demokratların başkan adayı olarak daha az kripto yanlısı bir adayın seçilme olasılığına dair endişelerin de etkili olduğu ifade ediliyor.

Piyasa Ne Olacak?:

Mt Gox'un Bitcoin dağıtımı ve ABD seçimlerine yönelik belirsizlikler, kripto para piyasası üzerinde önemli bir baskı oluşturmaya devam ediyor. Uzmanlar, kısa vadede Bitcoin'in 50 bin dolar seviyesinin altına inme ihtimalinin olduğunu ve piyasadaki genel durumun belirsizliğini koruduğunu belirtiyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
'Fiyat' Denetimlerinde İşletmelere 47 Milyon TL Ceza

'Fiyat' Denetimlerinde İşletmelere 47 Milyon TL Ceza