ANASAYFA Ekonomi İstanbul'da Evlenmenin Maliyeti: 600 Bin TL'yi Aştı

İstanbul'da Evlenmenin Maliyeti: 600 Bin TL'yi Aştı

İstanbul'da evlenmek artık oldukça maliyetli. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) yaptığı araştırmaya göre, 2024 yılında ortalama düğün maliyeti kına, nişan, takılar ve balayı masrafları hariç 600 bin TL'yi buldu.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
31
GÖSTERİM
İstanbul'da Evlenmenin Maliyeti: 600 Bin TL'yi Aştı

İstanbul'da evlenmek artık oldukça maliyetli. İstanbul Planlama Ajansı'nın (İPA) yaptığı araştırmaya göre, 2024 yılında ortalama düğün maliyeti kına, nişan, takılar ve balayı masrafları hariç 600 bin TL'yi buldu. Bu rakam geçen yıla göre yüzde 69,4 artış anlamına geliyor.

Düğün Salonu Kiralama Fiyatları Uçtu

Araştırmaya göre, düğün salonlarının kiralama fiyatları da geçen yıla göre yüzde 106,8 artarak ortalama 70 bin TL'ye yükseldi. Kır düğünü alanı kiralamak ise 235 bin TL'ye mal oluyor.

Beyaz eşya ve mobilya fiyatları da evlilik masraflarını artıran etkenler arasında yer alıyor. Beyaz eşya masrafları 2023 yılına göre yüzde 67 artarak 105 bin TL'ye, mobilya masrafları ise yüzde 69,9 artarak 147 bin TL'ye yükseldi.

Ev Kiralama Maliyeti de Yüksek

İstanbul'da kiralık ev tutmanın maliyeti de oldukça yüksek. Kira, depozito ve emlak komisyon ücreti dahil olmak üzere ev kiralama maliyeti 96 bin TL'yi buluyor.

Çeyiz Alışverişi 170 Bin TL'ye Mal Oluyor

Çeyiz alışverişi de düğün masraflarının önemli bir kısmını oluşturuyor. Ev gereçleri, elektronik aletler, dekorasyon, ev tekstili ve mutfak gereçleri gibi kalemleri içeren çeyiz alışverişi, 2024 yılında 170 bin TL'ye mal oluyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekstilde Atık Su Geri Kazanımı

Tekstilde Atık Su Geri Kazanımı