ANASAYFA Ekonomi Emekliler banka promosyonu için eylemde

Emekliler banka promosyonu için eylemde

Emekli maaşlarının artmasına rağmen bankaların emeklilere aynı promosyonu vermeye devam ettiğini söyleyen TÜED Başkanı Kazım Ergün, bankaları promosyonu yükseltmeye çağırdı.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
55
GÖSTERİM
Emekliler banka promosyonu için eylemde

Emekli maaşlarının artmasına rağmen bankaların emeklilere aynı promosyonu vermeye devam ettiğini söyleyen TÜED Başkanı Kazım Ergün, bankaları promosyonu yükseltmeye çağırdı.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarının yükselmesine karşın bankaların emeklilere verdiği promosyonun değişmediğini belirtti. Ergün, bankaların emeklilere daha fazla promosyon vermesi gerektiğini ifade etti.

Ergün, yaptığı açıklamada, emeklilerin banka promosyonu alabilmek için uzun yıllar uğraştıklarını, 2015’ten beri emeklilere aylıkları karşılığında banka promosyonu ödendiğini anlattı.

Bankaların promosyonu artırması gerekiyor

TÜED olarak emeklilerin haklarını savunduklarını dile getiren Ergün, şunları kaydetti:

“Emeklilerin promosyon tutarı, SGK ile bankaların yaptığı protokolle belirleniyor. Bu protokoldeki tutarlar en az promosyon tutarları. Kamu bankaları bu tutarları verirken, özel bankalar biraz daha fazla veriyor. Şu anda kamu bankaları 10 bin lira ve üstü emekli aylığına üç yıl için 5 bin lira promosyon veriyor. Özel bankalar ise bazı şartlarla bu tutarı 15 bin liraya çıkarabiliyor.”

En düşük emekli aylığının 10 bin lira olduğunu hatırlatan Ergün, şöyle devam etti:

“Emekli aylığı hiç artmasa bile en düşük emekli aylığının yıllık toplamı 120 bin lira, üç yıllık toplamı 360 bin lira. Kamu bankalarının üç yıl için verdiği 5 bin liralık promosyon, şimdiki aylık tutarına göre üç yıllık toplam 360 bin liranın yüzde 1,3’ü. Bu oran çok düşük. Emekli aylıkları yükseliyor ama bankaların emeklilere verdiği promosyon aynı kalıyor. Bankalar, özellikle kamu bankaları promosyonu artırmalı.”

Bankaların karı yüksek, promosyonu düşük

Bankaların yüksek kar elde ettiğini ama emeklilere cimri davrandığını söyleyen Ergün, şunları aktardı:

“Geçen yıl Türkiye’nin en büyük 10 bankası 506,8 milyar lira net kar açıkladı. Bu bankaların toplam karı bir önceki yıla göre yüzde 40,4 arttı. Bu durumda, emeklilerin düşük promosyonla yetinmesi doğru değil.”

Ergün, emeklilerin SGK ile bankaların yaptığı promosyon protokollerine dahil olmak istediklerini belirtti. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan Tekin, İzmir’deki okulları gezdi

Bakan Tekin, İzmir’deki okulları gezdi