ANASAYFA Ekonomi Deprem Bölgesinde Evlilik Kredisi Başlıyor

Deprem Bölgesinde Evlilik Kredisi Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde yaşayan gençlere evlilik kredisi verecek.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
85
GÖSTERİM
Deprem Bölgesinde Evlilik Kredisi Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, deprem bölgesinde yaşayan gençlere evlilik kredisi verecek. Başvurular 15 Şubat’ta başlayacak. Kredi tutarı 150 bin lira, vade 48 ay, geri ödemesiz süre 2 yıl olacak.

Aile ve Gençlik Fonu’ndan Faizsiz Kredi

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu kapsamında gençlere faizsiz kredi desteği sağlayacaklarını duyurdu. Göktaş, “Bu fon, Türkiye’nin yer altı kaynaklarından elde edilen gelirlerle oluşturuldu. Gençlerimizin geleceğine yatırım yapmak istiyoruz. Evlilik sürecinde onlara hem maddi hem de manevi destek olacağız. Ayrıca kendi işlerini kurmak isteyen gençlerin projelerine de katkı sağlayacağız” dedi.

Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu’nun ilk uygulama alanının deprem bölgesi olduğunu belirtti. “Deprem bölgesindeki gençlerimiz, aile kurma yolunda ilk adımı atacaklar. Onlara faizsiz kredi imkanı sunacağız. Başvurular 15 Şubat’ta başlayacak. Başvurusu onaylanan gençlere 48 ay vadeli, 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin lira kredi verilecek. İlerleyen zamanlarda ise bu fona tüm Türkiye’deki gençler başvurabilecek” diye konuştu.

Deprem Bölgesindeki Kadın ve Engellilere Destek

Bakan Göktaş, deprem bölgesindeki kadın ve engellilere de destek verdiklerini söyledi. “Depremden etkilenen kadınlar için Kadın Kooperatifleri İş Atölyesi adında sosyal alanlar kurduk. Burada kadınlar hem üretim yapacak hem de psikolojik destek alacak. Deprem sonrasında bakıma muhtaç olan 312 yaşlı ve 978 engelli vatandaşımızı da yatılı bakım kuruluşlarına yerleştirdik. Depremden etkilenen engelliler için de 6 Mola Evi açtık. Burada engelliler günlük hayata dönebilmek için gerekli desteği alacak” dedi.

Göktaş, 2024 yılı yatırım planında 3 hizmet binasının temelini atacaklarını da ekledi. “Bakanlık olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanındayız. Onların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özel okulların yaşadığı zorluklar konuşuldu

Özel okulların yaşadığı zorluklar konuşuldu