ANASAYFA Ekonomi CHP'li Belediyelere Odaklanılan Tahsilat Süreci

CHP'li Belediyelere Odaklanılan Tahsilat Süreci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
37
GÖSTERİM
CHP'li Belediyelere Odaklanılan Tahsilat Süreci

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin SGK borçları konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle yerel seçimler öncesinde CHP'li belediyelerin borçlarının oldukça yüksek seviyelere ulaştığına dikkat çeken Bakan Işıkhan, bu borçların tahsili için kararlı olduklarını belirtti. Işıkhan, yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği doğrultuda belediyelerden prim borçlarının tahsili için gereken tüm adımları atmaya kararlıyız" dedi.

Sosyal Güvenlik Sisteminin Sürdürülebilirliği İçin Önemli Adım

Bakan Işıkhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, SGK'nın 16 milyon emekliye aylık bağladığını ve 85 milyon vatandaşın sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağladığını vurguladı. Bu önemli görevi yerine getirebilmek için sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğinin şart olduğunu belirten Işıkhan, "İstihdamı artırmak, kayıt dışı istihdamla mücadele etmek ve prim borçlarını tahsil etmek durumundayız" dedi.

Erdoğan'dan Net Mesaj: Borçlar Ödenecek

Konuyu daha önce gündeme getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada CHP'li belediyelere seslenerek, "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumu'na olan birikmiş borçlarını ödesin" demişti. Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın belediyelerin borçlarının kaynağında tahsiline başlayacağını belirterek, "Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok" ifadesini kullanmıştı.

CHP'li Belediyeler Baskısı Altında

Işıkhan'ın açıklamaları ve Erdoğan'ın sert mesajları, CHP'li belediyeler üzerindeki baskıyı artırdı. Yerel seçimler öncesinde de gündeme gelen bu konu, yeniden siyasetin merkezine taşındı. CHP'li belediyelerin borçlarını ödeyip ödemeyeceği ve bu durumun yerel yönetimlere nasıl yansıyacağı merak konusu oldu.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Sosyal medyada gördü izini sürdü: 'Muğla emceği' bilim dünyasına kazandırıldı

Sosyal medyada gördü izini sürdü: 'Muğla emceği' bilim dünyasına kazandırıldı