ANASAYFA Ekonomi Benzin ve Motorine Dev Zam

Benzin ve Motorine Dev Zam

21 Haziran'da beklenen benzin ve motorin zammı, Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından ertelenmişti.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
35
GÖSTERİM
Benzin ve Motorine Dev Zam

21 Haziran'da beklenen benzin ve motorin zammı, Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından ertelenmişti. Bu erteleme heyecan yaratmıştı. Fakat zam ertelendi ama daha da arttı!

Zam Ne Zaman Yapılacak?

Sektör kaynaklarından gelen bilgilere göre, benzin ve motorine zam 24 Haziran Pazartesi gününü Salı'ya bağlayan gece saat 00:00'dan itibaren geçerli olacak.

21 Haziran için planlanan zamda, benzinde 1 lira 64 kuruş, motorinde ise 1 lira 63 kuruş artış olacaktı. EPDK'nın erteleme kararı sonrası zam tutarları da değişti.

Yeni Fiyatlar

Benzin: Litre başına 2 lira 1 kuruş

Motorin: Litre başına 1 lira 69 kuruş

Erteleme Neden Zammı Artırdı?

EPDK'nın zammı ertelemesi, sektörde tepkilere neden oldu. Sektör kaynakları, erteleme sonrasında dolar kuru ve uluslararası benzin fiyatlarında artış olması nedeniyle zammın da artığını belirtiyor.

EPDK'nın erteleme kararı nedeniyle vatandaşlar, benzinde 36 kuruş, motorinde ise 6 kuruş fazla ödeme yapacak. Bu da günlük ortalama 4,3 milyon TL benzin ve 720 bin TL motorin için fazdan ödeme anlamına geliyor.

İstanbul ve Diğer Şehirlerde Fiyatlar

Zamla birlikte İstanbul'da benzinin litre fiyatı yaklaşık 42,31 TL, Ankara'da 43,29 TL, İzmir'de ise 43,55 TL'ye yükselecek. Motorinin litre fiyatı da İstanbul'da 42,36 TL, Ankara'da 43,37 TL, İzmir'de ise 43,76 TL'ye yükselecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Covid Gizemi Çözüldü: Bazı Kişiler Neden Olmuyor?

Covid Gizemi Çözüldü: Bazı Kişiler Neden Olmuyor?