ANASAYFA Ekonomi Bedelli Askerlik Ücreti Zamlandı

Bedelli Askerlik Ücreti Zamlandı

Bedelli askerlik ücreti, 2024 yılının ikinci yarısı için yapılan zamla birlikte değişti.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
25
GÖSTERİM
Bedelli Askerlik Ücreti Zamlandı

Bedelli askerlik ücreti, 2024 yılının ikinci yarısı için yapılan zamla birlikte değişti. Memur maaşlarına endeksli olan bedelli askerlik ücreti, 1 Temmuz 2024'ten itibaren 217 bin 870 TL olarak uygulanmaya başladı.

Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadar Zamlandı?

Bedelli askerlik ücreti, 2024 yılının ilk yarısında 182 bin 608 TL'ydi. Temmuz ayındaki zam ile birlikte bedelli ücrete yaklaşık %20 zam yapıldı. Bu zamla birlikte bedelli askerlik ücreti son 1 yılda %80 oranında artmış oldu.

Bedelli Askerlik Ücreti Nasıl Hesaplanıyor?

7179 sayılı Askere Alma Kanunu'na göre bedelli askerlik ücreti, her yıl ocak ve temmuz aylarında güncellenen memur aylık katsayısı ile 240 bin gösterge rakamının çarpımı sonucu hesaplanıyor. Temmuz 2024'te güncellenen memur aylık katsayısı 0,9078 olarak belirlenmiş durumda.

Geçmiş Yıllarda Bedelli Askerlik Ücreti Ne Kadardı?

Bedelli askerlik ücreti, ilk kez 2019 yılında uygulamaya konuldu. 2019 yılında 31 bin 343 TL olan bedelli ücreti, her yıl yapılan zamlarla artarak günümüzdeki seviyeye ulaştı.

Bedelli Askerlik Kimlere Kaç Yaşına Kadar Mümkün?

Bedelli askerlik imkanı, erkek olan ve askerlik yükümlülüğünü yerine getirmemiş olan Türk vatandaşlarına sunuluyor. Bedelli askerlik için başvuru yapabilmek için en az 21 yaşında olmak ve en fazla 41 yaşında olmamak gerekiyor.

Bedelli Askerlik Başvuruları Nasıl Yapılıyor?

Bedelli askerlik başvuruları, Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden yapılıyor. Başvurular için gerekli belgeler ve başvuru süreci hakkında detaylı bilgi Milli Savunma Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alıyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İnşaat Maliyetlerinde Rekor Artış

İnşaat Maliyetlerinde Rekor Artış