ANASAYFA Ekonomi Bayram Tatlısı Baklava: Fiyatlar Göz Korkutuyor

Bayram Tatlısı Baklava: Fiyatlar Göz Korkutuyor

Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte, tatlı tezgahları renklenmeye başladı.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
30
GÖSTERİM
Bayram Tatlısı Baklava: Fiyatlar Göz Korkutuyor

Ancak bu yıl baklava fiyatları, tüketicilerin bütçesini zorluyor. Kaliteli cevizli baklavanın kilosu 600-700 TL’den satılırken, fıstıklı baklava ise 750-850 TL aralığında alıcı buluyor. Uzmanlar, kaliteli malzemelerin maliyetinin yüksek olmasının fiyatlara yansıdığını belirtiyor.

Kalite ve Fiyat Dengesi

Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, müşterilere güvendikleri yerlerden alışveriş yapmalarını öneriyor. Yıldırım, “Ramazan ayı bizim için bereketli geçiyor. Geçen yıla kıyasla satışlarımız iyi durumda. Hammadde fiyatlarındaki artışa rağmen, bayrama özel bir zam yapmadık” diye konuştu. Yıldırım, baklava sektörünün kar marjlarını minimumda tutarak, tüketicilere makul fiyatlar sunmaya çalıştığını ifade etti.

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, tatlı imalathaneleri siparişlere yetişebilmek için tam kapasiteyle çalışıyor. Türkiye genelinde bayram süresince yaklaşık 6 bin ton baklava tüketilmesi bekleniyor. Ramazan ayında klasik baklava ve güllaç satışlarının her zamanki gibi popüler olduğu gözlemleniyor.

Yıldırım, “Kaliteli bir cevizli baklavanın kilogramı şu an 600-700 TL arasında, fıstıklı baklava ise 750-850 TL arasında fiyatlanıyor. Tüketicilerimiz, bildikleri ve güvendikleri yerlerden alışveriş yaparak, bayramın tadını çıkarsınlar” dedi. Bayram telaşı yaşanan sektörler arasında baklavacılar da yer alıyor. Ramazan ayının yoğunluğu, bayramla birlikte daha da artarken, baklavacılar talebi karşılamak için gece gündüz demeden çalışıyorlar.

Bu yılki yüksek fiyatlar, baklava severleri ürkütse de, kalitenin ve lezzetin korunması adına yapılan masrafların kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor. BAKTAD Başkanı’nın da belirttiği gibi, bayramda ağız tadının bozulmaması için tüketicilerin bilinçli seçimler yapması gerekiyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fed’in Faiz Politikası ve Piyasa Tepkileri

Fed’in Faiz Politikası ve Piyasa Tepkileri