ANASAYFA Ekonomi Antalya Pazarlarında Adalet Terazisi

Antalya Pazarlarında Adalet Terazisi

Antalya'da pazar alışverişi yapan vatandaşların, aldıkları ürünlerin gramajı konusunda yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçmek için önemli bir adım atıldı.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
11
GÖSTERİM
Antalya Pazarlarında Adalet Terazisi

Antalya'da pazar alışverişi yapan vatandaşların, aldıkları ürünlerin gramajı konusunda yaşayabilecekleri mağduriyetlerin önüne geçmek için önemli bir adım atıldı. 

Konyaaltı ilçesindeki pazar yerlerine yerleştirilen hassas teraziler sayesinde, alışverişçiler satın aldıkları ürünlerin ağırlığını kontrol etme imkanı buluyor.

Pazarlarda Yeni Bir Dönem: Tartı Kontrolü

Geçmişte pazarlarda sıkça karşılaşılan yüksek sesle satış, etiketsiz ürünler gibi sorunlar artık yerini düzenli denetimlere bıraktı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, pazarlarda düzenli olarak denetim yaparak, esnafın kurallara uymasını sağlıyor. Bu denetimler kapsamında, pazar girişlerine yerleştirilen hassas teraziler sayesinde vatandaşlar, satın aldıkları ürünlerin ağırlığını kontrol ederek herhangi bir mağduriyet yaşamadan alışverişlerini tamamlayabiliyorlar.

Tüketici Memnuniyeti ve Adaletli Ticaret

Pazarlarda yer alan tartılar, hem tüketicilerin hem de dürüst esnafın haklarını koruyor. Alışverişçiler, satın aldıkları ürünlerin ağırlığından emin olarak gönül rahatlığıyla alışveriş yaparken, dürüst esnaf da haksız yere suçlanmaktan korunuyor.

"Hata varsa ceza kesiyor" diyen pazar esnafı Ramazan Kumkale, bu uygulamanın hem kendileri hem de müşteriler için faydalı olduğunu belirtiyor. Alışveriş yapan Ali Ergene ise tartı sayesinde vicdanen rahat alışveriş yaptığını ifade ediyor.

Zabıta Denetimleri ve Cezalar

Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, pazarlarda düzenli olarak denetim yaparak, 5957 Sayılı Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'daki pazar yerleri yönetmeliğine aykırı davranışta bulunan pazarcılara ceza uyguluyor. Bu cezalar arasında;

  • Gramaj eksikliği: 2.500 TL
  • Yüksek sesle satış: 1.295 TL
  • Etiket bulundurmamak: Ceza
  • Tezgah sınırına uymamak: Ceza

bulunuyor. Üç kez kural ihlali yapan esnafa ise 3 hafta tezgah açmama cezası veriliyor.

 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ozempic Felaketi: Lottie Moss'un Uyarısı

Ozempic Felaketi: Lottie Moss'un Uyarısı