ANASAYFA Eğitim 2024 EKPSS Tarihleri Açıklandı

2024 EKPSS Tarihleri Açıklandı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iki yılda bir yapılıyor.
yazar
Yeni Binyıl
yenibinyil.com içerik editörü
25
GÖSTERİM
2024 EKPSS Tarihleri Açıklandı

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS), Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından iki yılda bir yapılıyor. Bu yıl da EKPSS’ye girecek adaylar, başvuru ve sınav tarihlerini merak ediyor. ÖSYM, 2024 EKPSS takvimini resmi internet sitesinde yayınladı. Buna göre, EKPSS başvuruları, kura çekimi, sınav oturumu ve sonuçları şu şekilde olacak:

EKPSS Başvuru ve Kura Tarihleri

EKPSS’ye başvurmak isteyen adaylar, 2024 yılında 12-29 Şubat tarihleri arasında başvurularını yapabilecek. Başvurular, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden online olarak alınacak. Başvuru ücreti ise 100 TL olacak.

EKPSS’ye girecek adaylar, ayrıca kura çekimine de katılmak zorunda. Kura çekimi, ÖSYM tarafından 6-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Kura başvuruları da online olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden alınacak. Kura ücreti ise 50 TL olacak.

EKPSS Sınav ve Sonuç Tarihleri

EKPSS, 2024 yılında 28 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek. Sınav, tek oturumda yapılacak ve 120 dakika sürecek. Sınavda, adaylara 120 soru sorulacak. Sınavın içeriği, ÖSYM’nin https://www.osym.gov.tr adresinde yayınlanan kılavuzda belirtildiği gibi olacak.

EKPSS sonuçları ise 23 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden duyurulacak. Adaylar, sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulayabilecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THK Üniversitesi Ay’a Gidiyor

THK Üniversitesi Ay’a Gidiyor