Türkiye’nin Caz Sesi: Nardis Genç Caz Vokal Yarışması

Türkiye caz müziğinin genç yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor. Bu yılki Nardis Genç Caz Vokal Yarışması, Ankara’dan gelen Begüm Çelebi’nin zaferiyle sonuçlandı.

Türkiye caz müziğinin genç yeteneklerini keşfetmeye devam ediyor. Bu yılki Nardis Genç Caz Vokal Yarışması, Ankara’dan gelen Begüm Çelebi’nin zaferiyle sonuçlandı. 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı’ndan mezun olan Çelebi, İstanbul’daki prestijli Nardis Caz Kulübü’nde düzenlenen finalde jüriyi etkilemeyi başardı.

Yarışmanın Yıldızları

Çelebi’nin ardından ikinciliği Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencisi Adar Geçimli alırken, üçüncülük ödülünü Avusturya Lisesi’nden Güneş Cengiz kazandı. Bu genç yetenekler, ödül olarak Akbank Caz Festivali’nde performans sergileme fırsatı yakaladılar. Ayrıca, yarışmada dikkat çeken diğer bir isim olan ve şu anda İstanbul’da avukatlık yapan Elif Burcu Say, Ankara Caz Festivali’nde sahne alacak.

Final gecesi, Uraz Kıvaner’in piyanosu, Ozan Musluoğlu’nun kontrbası ve Ferit Odman’ın davulu eşliğinde, on yarışmacının canlı performanslarıyla renklendi. Jüri koltuğunda ise Türkiye cazının önde gelen isimleri Sibel Köse, Dilek Sert Erdoğan, Aydın Kahya ve Eren Noyan gibi sanatçılar yer aldı. Caz gitaristleri Önder Focan, Cem Tuncer, Sıtkı Sırtanadolu, Akbank Caz Festivali Direktörü Gözde Sıvışoğlu, IKSV Caz Festivali Direktörü Harun İzer, NTV Radyo’dan Hakan Tüfekçi ve gazeteci Sedat Ergin de jüri üyeleri arasındaydı.

Yarışma, geçtiğimiz yıl kaybettiğimiz Nardis’in sevilen tonmaister’i Engin Gençer anısına düzenlendi. Gençer’in adı, caz müziğine olan tutkusu ve katkılarıyla anılmaya devam edecek.

Nardis Genç Caz Vokal Yarışması, Türkiye’nin caz sahnesindeki genç yetenekleri ön plana çıkarmak ve onlara uluslararası platformlarda yer alma şansı vermek amacıyla düzenleniyor. Yarışma, genç sanatçıların kariyerlerinde önemli bir sıçrama tahtası olma özelliğini koruyor. Bu yılki yarışma, caz müziğinin geleceğine ışık tutan parlak performanslarla doluydu ve gelecek yıl için de büyük beklentiler yaratıyor.