Tiyatro Meftun’dan “Maskeliler” Prömiyeri

Bodrum’da genç oyuncuların kurduğu Tiyatro Meftun, İsrailli yazar Ilan Hatsor’un yazdığı “Maskeliler” adlı oyunu ilk kez seyirci karşısına çıkarıyor.

Bodrum’da genç oyuncuların kurduğu Tiyatro Meftun, İsrailli yazar Ilan Hatsor’un yazdığı “Maskeliler” adlı oyunu ilk kez seyirci karşısına çıkarıyor. Oyun, savaşın insanlara yaşattığı dramı ve çaresizliği gözler önüne seriyor.

Savaşın Yarattığı Acılar

Oyun, Filistinli üç kardeşin hayat hikayesini anlatıyor. Kardeşler, politik ve ekonomik baskılar altında yaşam mücadelesi veriyor. Oyun, işbirlikçilik, hainlik, aile bağları gibi konuları işliyor. Oyunun yönetmeni Mehmet Esen, oyunun günümüzde de güncelliğini koruduğunu söylüyor. Esen, İsrail-Filistin çatışmalarının yarattığı acıların ve dünyanın bu acılara kayıtsız kalmasının, oyunun sahnelenmesinin nedeni olduğunu belirtiyor.

Kapalı Gişe Oynamış Bir Oyun

“Maskeliler”, 33 yıl önce yazılmış bir oyun olmasına rağmen, bugün de ilgi görüyor. Oyun, Berlin’de iki yıl boyunca kapalı gişe oynamıştı. Esen, sanatın toplumsal sorunlara ışık tutmak ve farkındalık yaratmak için bir araç olduğunu vurguluyor. Esen, oyunun temalarının, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesinde de yaşanan olaylarla benzerlik gösterdiğini ifade ediyor.

Bodrum’da Prömiyer

Tiyatro Meftun, “Maskeliler” adlı oyunu, Bodrum Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sahnesi’nde sahneleyecek. Oyunun prömiyeri, 4 Mart Pazartesi günü saat 20.00’de Nurol Kültür Merkezi’nde yapılacak. Oyun, Mart ayı boyunca Bodrum’da seyirciyle buluşacak. Oyun, izleyicilere sarsıcı bir politik ve duygusal deneyim vaat ediyor.