Shakespeare’in Hamlet’i Bale ile Mersin’de Hayat Buluyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünya edebiyatının dönüm noktalarından biri olan William Shakespeare’in ölümsüz eseri "Hamlet"i bale sahnesine taşıyor.

Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), dünya edebiyatının dönüm noktalarından biri olan William Shakespeare’in ölümsüz eseri "Hamlet"i bale sahnesine taşıyor. 14 Mart Perşembe günü, sanatseverler bu eşsiz eseri Mersin Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde izleme fırsatı bulacaklar.

Bir Efsanenin Sahne Yolculuğu

“Hamlet” balesinin müzikleri, Revas Gabichvadze’nin kaleminden çıkarken, orkestrayı Murat Kodallı yönetecek. Nugzar Magalashvili ve Medei Magalashvili’nin ortak çalışmasıyla hazırlanan reji ve koreografi, izleyicilere Shakespeare’in derin metnini dansın lisanıyla anlatacak. Savaş Camgöz’ün sahne tasarımı, Sevtaç Demirer’in kostüm tasarımları ve Tarı Deniz’in ışık tasarımı ile görsel bir şölen sunulacak.

Sanatın Dansla Buluşması

Serbülent Biçer, Ender Üçdemir ve Özlem Şenormanlılar’ın başarılı yorumlarıyla sahneye konacak olan eser, izleyicilere hem görsel hem de duygusal bir deneyim vaat ediyor. Revas Gabichvadze’nin büyüleyici müzikleri eşliğinde, Shakespeare’in zamanı aşan hikayesi, dansın sihirli dokunuşlarıyla yeniden hayat bulacak.

Bu özel gösteri, 14 Mart Perşembe günü saat 20.30’da gerçekleşecek ve sanatseverlere unutulmaz bir akşam yaşatmayı hedefliyor. MDOB, “Hamlet” balesiyle, sanatın evrensel dilini konuşarak, izleyicileri bir kez daha büyülemeye hazırlanıyor. Bu muhteşem sanat olayını kaçırmayın ve Shakespeare’in trajedisini bale sanatıyla yeniden keşfedin.