Sanatın Kalbi İstanbul’da Bu Hafta

İstanbul, sanatın farklı dallarında bir mozaik sunarak, tiyatro, müzik ve görsel sanatların renkli dünyasına kapılarını aralıyor.

İstanbul, sanatın farklı dallarında bir mozaik sunarak, tiyatro, müzik ve görsel sanatların renkli dünyasına kapılarını aralıyor. 

Bu hafta, şehrin dört bir yanında gerçekleşecek etkinliklerle, sanatseverler için unutulmaz anlar yaratılacak. İstanbul’un sanat rotasında öne çıkan durakları keşfedin.

Tiyatro Perdesi Açılıyor

İstanbul Devlet Tiyatrosu, bu hafta “Suçsuzlar Çağı Suçlular Çağı” ve “Babamın Kelimeleriyle” gibi eserlerle tiyatro severleri selamlıyor. “Oyuncu” ve “Bir Ruhun Hikayesi” oyunları, izleyicileri derin hikayelerle buluştururken, “Meraklısı için Öyle Bir Hikaye” ve “Bence Katil Öldürdü”, gizem severler için sahne alacak. Ailece keyif alabileceğiniz “Küçük Korku Dükkanı” müzikali ve “Çöp Canavarı” çocuk oyunu da programda yer alıyor.

İBB Şehir Tiyatroları, “Kedi” ve “Şafakta Buluş Benimle” gibi oyunlarla tiyatro tutkunlarını ağırlayacak. “Hayvanat Bahçesi Öyküsü” ve “Yarın ya da Yarın”, duygusal anlar yaşatırken, “Diktat” ve “Biri, Hiçbiri, Binlercesi” toplumsal konuları ele alacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde “Hayrola Karyola” ve “Bella Figura” oyunları, tiyatro severler için farklı bir tat sunacak. Zeytinburnu Kültür Sanat’ta ise minik sanatseverler “Çalışkan Karıncalar” ile eğlenceli vakit geçirecekler.

Müzik ve Sergi Dünyasından Seçmeler

AKM, Levent Yüksel’in “30. Yıl Senfonik Konseri” ve İDOB’un “Stabat Mater” konseriyle müzikseverleri büyüleyecek. “İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası DenizBank Konserleri Gala Konseri” ve “Les Femmes En Pantolon” konserleri de dinleyicileri farklı müzikal yolculuklara çıkaracak.

Zorlu PSM, “Üç Yıldız, Bir Prömiyer” konseriyle müzik dünyasının parlak yıldızlarını ağırlayacak. CRR Konser Salonu’nda “Henri Texier Trio”, “CRR Türk Müziği Topluluğu” ve “Gabor Tarkövi” konserleri, müziğin evrensel dilini konuşturacak. Zeytinburnu Belediyesi’nin “Nağmedar: Enstrümantal Hicaz ve Nihavend Eserler” konseri ise geleneksel müziğimizin nadide örneklerini sunacak.

Türk ve İslam Eserleri Müzesi, “Gılaf-ı Reyya: Osmanlı’dan Günümüze Koku Şişeleri” sergisiyle ziyaretçilerini tarihi bir yolculuğa çıkaracak. İş Sanat Kibele Sanat Galerisi’nde “Yazan-Çizen Latif Demirci” sergisi, sanatçının yaratıcı dünyasını gözler önüne serecek. Macar Kültür Merkezi ise “Geniş Açı” sergisiyle Macar sinemasının 120 yıllık serüvenini anlatacak.