Mektup yazan gençlere ödül

UPU’nun düzenlediği yarışmaya başvurular devam ediyor.

UPU’nun düzenlediği yarışmaya başvurular devam ediyor. Türkiye’den katılanlar PTT AŞ aracılığıyla mektuplarını gönderecek. Yarışmanın kazananları ekimde belli olacak.

Yarışmanın amacı ve teması

Evrensel Posta Birliği (UPU), 9-15 yaş arası gençleri mektup yazmaya teşvik etmek için her yıl Uluslararası Mektup Yazma Yarışması düzenliyor. Bu yıl 53’üncüsü yapılacak olan yarışmanın konusu, “Gelecek nesillere, miras almalarını umduğunuz dünya hakkında bir mektup yaz” şeklinde belirlendi.

Yarışmaya Türkçe, İngilizce veya Fransızca yazılmış 800 kelimeden fazla olmayan mektuplarla katılmak mümkün. Yarışmaya katılmak isteyenler, mektuplarını ve diğer gerekli belgeleri PTT AŞ’ye teslim etmeleri gerekiyor.

Başvuru süreci ve ödüller

PTT AŞ, yarışmaya başvuran mektupları değerlendirerek Türkiye’yi temsil edecek olan mektubu seçecek. Bu mektup UPU’ya gönderilecek ve uluslararası jüri tarafından değerlendirilecek.

Yarışmaya başvurmak için son tarih 19 Nisan. Başvuru için gerekli belgelere ve detaylara PTT AŞ’nin internet sitesinden ulaşılabiliyor.

Yarışmada Türkiye’de birinci olan yarışmacı 5 bin lira ve kişisel pul, ikinci olan 3 bin lira ve kişisel pul, üçüncü olan ise 2 bin lira ve kişisel pul kazanacak. Ayrıca uluslararası yarışmada birinci olan yarışmacı altın madalya ve İsviçre’ye davet, ikinci olan gümüş madalya, üçüncü olan bronz madalya alacak.

Yarışmanın sonuçları mayıs ayında PTT AŞ’nin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından duyurulacak. Uluslararası yarışmanın sonuçları ise ekim ayında açıklanacak.