Efes'te Sanat Rüzgarı

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Temmuz'da başlayan serüvenini 15 Temmuz'da "Zorba" balesi ile muhteşem bir şekilde tamamladı.

Devlet Opera ve Balesi (DOB) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 7. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 29 Temmuz'da başlayan serüvenini 15 Temmuz'da "Zorba" balesi ile muhteşem bir şekilde tamamladı. Efes Antik Tiyatro'da sahnelenen bu büyüleyici eser, izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Zorba Efes'te Coşku Yaratıyor

Yunan yazar Nikos Kazancakis'in romanından uyarlanan ve librettosu ile koreografisi Lorca Massine'ye, müzikleri ise Mikis Theodorakis'e ait olan "Zorba" balesi, Avustralyalı dansçı Joshua Legge'nin etkileyici performansı ile izleyicileri büyüledi. Eser, özgürlük ve coşku dolu atmosferi ile Efes Antik Tiyatro'yu adeta bir şenlik alanına dönüştürdü.

Festival Rekor Kırdı

Bu yılki Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, 20 bin 500 kişinin katılımı ile izleyici rekoru kırdı. Bu sayede festival, Ege'nin en önemli kültür-sanat etkinliklerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor.

Efes'te Sanatın Gücü

Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali, her yıl olduğu gibi bu yıl da birbirinden güzel eserlerle izleyicileri buluşturdu. Opera, bale ve konser gibi farklı sanat dallarını bir araya getiren festival, Efes'in tarihi atmosferinde unutulmaz bir sanat deneyimi yaşatmaya devam ediyor.