AKM’de Görsel Bir Şölen: Carmina Burana

İstanbul’un kültür ve sanat hayatına damgasını vuracak bir etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

İstanbul’un kültür ve sanat hayatına damgasını vuracak bir etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) tarafından sahneye konulan “Carmina Burana” eserinin prömiyeri, yarın Türk Telekom Opera Salonu’nda gerçekleştirilecek. Eser, 250 kişilik dev bir kadro ile görsel bir şölen vaat ediyor.

Bir Araya Gelen Sanat Gücü

Eserin sahnelenmesi için solistler, orkestra, koro, bale sanatçıları, çocuk korosu ve balesi, Modern Dans İstanbul sanatçıları ve özel tasarım ekipleri gibi geniş bir yelpazeden yaklaşık 250 sanatçının katkısıyla “koreografik sahne kantatı” olarak nitelendirilen bir performans sergilenecek. DOB Genel Müdürü Tan Sağtürk, eserin önemine değinerek, teknik ekiple sanatçıların büyük bir buluşmada ilk kez bir araya geldiğini ve sahnenin mekaniğini yalın bir şekilde kullanarak, büyük dekorlara boğulmadan, kendi teknik varyetesini ortaya koyacakları bir çalışma sunmayı hedeflediklerini belirtti.

24 Parçalık Büyük Prodüksiyon

Sağtürk, hareketli bir sahne kullanımı için yapılan mekanik araştırmalar ve süre hesaplamalarının ardından oluşturulan koreografiye dikkat çekti. DOB Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ersoy ve İDOB baş koreografı Ayşem Sunal Savaşkurt’un rejisini üstlendiği eser, beş ayrı koreografın katkılarıyla 24 parçadan oluşuyor. Sağtürk, eserin yetişkinler, çocuklar ve gençler dahil geniş bir kitleye hitap edeceğine inandığını ifade etti. Tek perdede akıp giden bu heyecan verici prodüksiyonun, İstanbul Opera Bale Festivali’nde de sahneleneceği müjdesini verdi.

Topluluğun bir araya gelerek aynı ortamda çalışmasının değerini vurgulayan Sağtürk, sanatçıların motivasyonuyla seviyelerini daha da yükselteceklerine olan inancını dile getirdi. Provaların şu ana kadar iyi gittiğini ve temsilin başlangıcıyla sonuyla iyi bitmesini umduğunu söyledi. Sahne üzerinde kalabalık bir durumun olacağını, hem bale hem opera tarafının ve çocuk korosunun yer alacağını belirterek, prodüksiyonun heyecan vereceğini düşündüğünü ekledi.