52. İstanbul Müzik Festivali'nde Son Hafta

İstanbul Müzik Festivali, 13 Haziran'da Khatia Buniatishvili'nin "Labyrinth" başlıklı resitaliyle sona erecek olsa da, son hafta da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

İstanbul Müzik Festivali, 13 Haziran'da Khatia Buniatishvili'nin "Labyrinth" başlıklı resitaliyle sona erecek olsa da, son hafta da müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. 

Bu hafta Borusan Quartet'ten Edgar Moreau'ya, Alexandre Castro-Balbi'den Can Çakmur'a, Franz Liszt Oda Orkestrası'ndan Borusan Quartet & Synergy Vocals ve Tekfen Filarmoni Orkestrası'na kadar birçok önemli solist ve topluluk İstanbul müzikseverleriyle buluşacak.

Borusan Quartet ve Synergy Vocals ile Prömiyer Gecesi

Son haftanın ilk konseri 8 Haziran Cumartesi günü Kadıköy Süreyya Operası'nda gerçekleşecek. Borusan Quartet ve Synergy Vocals, festivalin özel siparişi üzerine bestelenen eserlerin prömiyerlerini sunacak. Bu özel gecede, dinleyiciler Borusan Quartet'in olağanüstü müziği ile Synergy Vocals'ın etkileyici seslerini bir araya getiren unutulmaz bir performansa şahit olacak.

Tekfen Filarmoni Orkestrası ve Edgar Moreau Sahne Alıyor

9 Haziran Pazar günü Atatürk Kültür Merkezi Türk Telekom Opera Salonu'nda Tekfen Filarmoni Orkestrası ve dünyaca ünlü kemancı Edgar Moreau müzikseverlerle buluşacak. Maestro Daniel Harding yönetimindeki orkestra, Brahms'ın Keman Konçertosu'nu yorumlarken, solist Edgar Moreau'nun olağanüstü yeteneği bu konseri unutulmaz kılacak.

Can Çakmur ve Alexandre Castro-Balbi İstanbul Modern'de

Festivalin "Müzede Bir Akşam" serisinin son konserinde, 10 Haziran Pazartesi günü İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde Can Çakmur ve Alexandre Castro-Balbi sahne alacak. Bu özel konserde, iki virtüöz müzisyen, Bach, Mozart ve Beethoven'ın eserlerini yorumlayarak dinleyicilere klasik müziğin en güzel örneklerini sunacak.

Kökler Konseri ile Yerli Bestecilere Saygı

11 Haziran Salı günü Deniz Müzesi'nde düzenlenecek "Kökler" konseri, Türk klasik müziğinin önemli bestecilerine saygı duruşunda bulunacak. Bu konserde, Dimitris Skyllas ve Onur Türkmen'in eserlerinin dünya prömiyerleri seslendirilecek. Besteci Dimitris Skyllas'ın eserini şef Burak Onur Erdem'in kurduğu Rezonans korosu ile Maria Deli, Tolga Akkaya ve Müşfik Galip Uzun yorumlarken, Onur Türkmen'in eserini ise, bestecinin de kurucuları arasında yer aldığı, Orhun Orhon yönetimindeki Nermin Kaygusuz Ensemble seslendirecek.