43. İstanbul Film Festivali devam ediyor

43. İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenleniyor.

43. İstanbul Film Festivali, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenleniyor. Bu heyecan verici etkinlik, 16 Nisan Salı akşamı Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda muhteşem bir açılış töreniyle başladı ve 28 Nisan’a kadar sürecek.

Filmler ve Gösterim Yerleri

Festival, toplam 132 uzun metrajlı ve 12 kısa filmden oluşan bir seçki sunuyor. Bu filmler, Avrupa ve Anadolu Yakası’nda beş farklı sinemada ve altı salonda izleyiciyle buluşacak. Gösterim yapılacak mekanlar şunlar:

  • Beyoğlu: Atlas 1948 ve Beyoğlu Sineması
  • Şişli: CineWAM Premium+ City’s Nişantaşı (Salon 3 ve Salon 7)
  • Kadıköy: Kadıköy Sineması ve Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi

Ünlü İsimler Festivalde

Bu yılki festivalde, dünyadan önemli sinemacılar da konuk olacak. İşte bazı isimler ve gösterim saatleri:

  • Wim Wenders ve Koji Yakusho: 26 Nisan’da Kadıköy, 27 Nisan’da Atlas’ta
  • Levan Akın: Yarın Atlas’ta, 20 Nisan’da Kadıköy’de
  • Ferzan Özpetek: 20 Nisan’da Atlas’ta, 21 Nisan’da Kadıköy’de
  • Malgorzata Szumowska: 26 Nisan’da Atlas’ta, 27 Nisan’da CineWAM’da
  • Manuel Martín Cuenca: 25 Nisan’da CineWAM’da
  • Lars Eidinger: 23 Nisan’da Atlas’ta

Bilet alırken film ekibinin katılımıyla yapılacak gösterimleri, filmin seanslarında yıldızla işaretli olarak görebilirsiniz.

Açılışta Beyoğlu Vurgusu

Festivalin açılış töreninde, 2024 Sinema Onur Ödülleri ve festivalin düzenlenmesine katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara teşekkür plaketleri sunuldu. İlk Sinema Onur Ödülü, toplumsal meselelere değinen, kadın hikâyelerinin işlendiği filmlerdeki rolleriyle tanınan usta oyuncu Meral Orhonsay’a verildi. Orhonsay, ödül konuşmasında rol aldığı filmlerin usta yönetmenlerini andı. İkinci Sinema Onur Ödülü ise yıllardır sinema sektörüne farklı alanlarda katkıda bulunmuş çok yönlü bir kültür insanı olan Engin Ayça’ya sunuldu.

Festival direktörü Kerem Ayan, törene katılan Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan ve CHP’ye geçen Beyoğlu’nun belediye başkanı İnan Güney’e teşekkür ettiğinde salondan büyük alkış geldi. Geçmişte Beyoğlu’nda festivalin film gösterimleri yaptığı ve yok olan sinema salonlarını sayarak yine de Beyoğlu’nu hiçbir zaman terk etmediklerini dile getirdi.