Van Gölü'nde Dip Çamuru Temizliği

Van Gölü'nü kirlilikten korumak için yoğun çalışmalar sürüyor.

Van Gölü'nü kirlilikten korumak için yoğun çalışmalar sürüyor. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda şu ana kadar 1 milyon 710 bin metreküp dip çamuru ve balçık çıkarıldı. Hedef ise 5 milyon metreküp!

14 Kilometrelik Sahilde Temizlik Çalışmaları

Tuşba ilçesi İskele Mahallesi sahil kısmında başlatılan birinci etap çalışmalar tamamlanırken, İpekyolu ilçesi Yaşar Kemal Parkı'nda ikinci etap, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İskele 15 Temmuz Parkı'nda ise üçüncü etap çalışmaları sürüyor. 100 iş makinesi ve 100'ün üzerinde personelle yürütülen çalışmalarla gölün 14 kilometrelik sahil bandında temizlik yapılıyor.

Hedef 5 Milyon Metreküp Dip Çamuru!

İlk etapta 1 milyon 710 bin metreküp dip çamuru çıkarıldı. İkinci ve üçüncü etaplarda ise 2 milyon 700 bin metreküp dip çamuru çıkarılması hedefleniyor. Toplamda 14 kilometrelik kıyı şeridinde 5 milyon metreküp dip çamuru temizliği gerçekleştirilecek."

Van Gölü Belediyeler Birliği Kurulacak

Van Gölü'nün korunması amacıyla havzadaki ilçe belediyelerinin tümünün yer alacağı 'Van Gölü Belediyeler Birliği'nin kurulması için de çalışmalar yürütülüyor.