Phaselis'te Tepki Çeken Çöp Yığınları: "Medeniyetten Uzaklaşmış İnsanların İzleri"

Antalya'nın en popüler turistik noktalarından biri olan Phaselis sahilinde, ziyaretçilerin geride bıraktığı çöp yığınları büyük tepki topladı.

Plajdaki kirliliği cep telefonuyla kaydeden bir vatandaş, “Bu pislik, insanımızın medeniyetten ne kadar uzaklaştığını gösteriyor, içler acısı bir durum. Bir kişi çöp atmış, ardından diğerleri de ona uyarak çöplerini bırakıp gitmiş.” dedi.

Antalya'nın Kemer ilçesine bağlı ve Likya döneminin önemli antik kentlerinden biri olan Phaselis, her yaz binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan iki koyu ve kumsallarıyla biliniyor. Ancak son günlerde, antik kentin sahilinde yaşanan çöp sorunu dikkat çekti.

"İÇLER ACISI" 
Antik kente girişin ücretli olduğunu belirten bir ziyaretçi, “Burası Phaselis Antik Kenti. Girişte sıra bekliyorsunuz, fakat içeri girince manzara içler acısı. Bu pislik, insanımızın medeniyetten ne kadar uzaklaştığını gösteriyor. Bir kişi çöp bırakmış, diğerleri de peşinden çöplerini bırakıp gitmiş. Phaselis, milattan önce kurulan hamamı, agorası, tiyatrosu ve limanıyla ünlü bir kent. Ancak 21. yüzyılda medeniyetten uzaklaşmış insanlar tarafından çöp ve plastik yığınlarıyla kirletilmiş durumda.” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi.

"BU YIL KİRLİLİK FARKLI BİR BOYUTTA" 
Kirlilik karşısında büyük üzüntü duyduğunu belirten vatandaş, otopark ve ağaç diplerinin de çöplerle dolu olduğunu söyledi. “Temizlik sıfır. Geçen yıl kapıdaki görevlilere söyledim, ‘Anons yapın, insanlar çöplerini bırakmasın’ dedim. Ancak ‘Gelenler bakanlığa şikayet ediyor, bu yüzden anons yapamıyoruz’ dediler. Ne yazık ki ören yeri, vandal insanlar tarafından bu hale getirilmiş. Bu yıl kirlilik farklı bir boyutta. Phaselis’in girişinde bazen ana caddeye kadar uzanan 2 kilometrelik bir kuyruk oluşuyor.” şeklinde konuştu.