Düzce'de Sıfır Atık Hedefi

Düzce Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliği'ne uygun çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Düzce Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Sıfır Atık Yönetmeliği'ne uygun çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

Atıkların kaynağında ayrıştırılması ve ekonomiye kazandırılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında, toplu konutlara yerleştirilen tematik atık konteynerlerinin sayısı 70'e yükseldi.

Hedef: Atık Geri Dönüşümünü Artırmak

Geçen yıl başlatılan "İkili Toplama Sistemi" ile birlikte, Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü iş birliğiyle yürütülen çalışmalar sonucunda, 300 haneden az toplu konutlara tematik atık konteynerleri yerleştirildi. Bu sayede, atıkların kaynağında ayrıştırılması ve geri dönüşüm oranlarının artırılması hedefleniyor.

70 Noktada Kaynak Ayrıştırma

İlk etapta 29 siteye yerleştirilen tematik atık konteynerlerine ek olarak, 41 adet konteyner daha şartları karşılayan sitelere yerleştirildi. Bu sayede toplamda 70 noktada atıkların kaynağında ayrıştırılması sağlanıyor.

Mavi ve Gri Kumbaralar

3 bin litre kapasiteli mavi renkli kumbaralara kağıt, karton, metal, cam, plastik gibi geri dönüşümü mümkün olan atıklar atılıyor. Aynı noktaya yerleştirilen gri renkli kumbaralara ise mutfak atıkları ve geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar atılıyor. Bu sayede atık ayrıştırma tesisinde çalışma verimliliği artıyor ve maddi geri kazanım geliştiriliyor.

Hedef: Tüm Toplu Konutlarda Kaynak Ayrıştırma

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hizmet sınırları içinde yer alan 300 haneden az toplu konut alanlarının tamamında ikili toplama sistemine geçiş yapıldığı belirtildi. 300 haneden fazla toplu konutlarda ise site yönetimi aracılığıyla konteyner yerleştirilmesi sağlanabilecek.