Depremzedeler için sentor heykeli

Reyhanlı’da metal heykel sanatçısı Mervan Altınorak, atık metallerden yaptığı mitolojik sentor heykelini depremzedelere destek olmak için satışa çıkardı.

Reyhanlı’da metal heykel sanatçısı Mervan Altınorak, atık metallerden yaptığı mitolojik sentor heykelini depremzedelere destek olmak için satışa çıkardı.

Atık metallerden sanat eseri

Altınorak, 53 yaşında bir mozaik ustası ve metal heykel sanatçısı. Yeni Mahalle’de bulunan atölyesinde 2013 yılından beri çeşitli atık metalleri toplayıp değerlendiriyor. Pelikan, balık, at, deniz kızı gibi hayvan figürleri yapan Altınorak, 70’den fazla eser üretti.

Altınorak’ın son projesi ise mitolojide “yarı insan, yarı at” olarak bilinen sentor. Araba parçaları ve mutfak gereçlerinden oluşan sentor heykeli, 1 metre 50 santimetre boyunda. Altınorak, bu heykeli bir ayda tamamladı.

Depremzedelere umut ışığı

Altınorak, sentor heykelini depremin birinci yılında anlamlı bir amaç için hazırladığını söyledi. Depremin acısını kendisi ve hemşehrileriyle paylaştığını belirten Altınorak, “Herkesin sabır ve güç göstermesi gerektiğini düşündüm. Sentor, Yunan mitolojisinde gücün sembolü. Bu heykelin gelirini depremzedelere bağışlamak istiyorum. Sentor, güçlü durmamızı hatırlatsın. Bir yıl oldu ama yaralarımız hala kanıyor.” dedi.

Altınorak, çalışmalarında teknoloji, sanayi ve evsel atıkları kullandığını, böylece çevreye de katkı sağladığını ifade etti. Yaptığı eserlerle olumlu geri dönüşler aldığını kaydeden Altınorak, “Sanat, insanlara umut veriyor. Ben de sanatımla depremzedelere umut olmak istiyorum.” diye konuştu.

Altınorak’ın eşi de onun yaptığı hayvan heykellerinin resimlerini çiziyor. Çift, sanatlarını birlikte icra ediyor.