Yeni AI Modeliyle Premiere Pro’da Çığır Açacak

Adobe, video düzenleme alanında devrim yaratmayı hedefleyen yapay zeka destekli üretim teknolojileri geliştiriyor.

Adobe, video düzenleme alanında devrim yaratmayı hedefleyen yapay zeka destekli üretim teknolojileri geliştiriyor. 

Sora alternatifi olarak adlandırılan bu yeni model, Premiere Pro video düzenleme süitine entegre edilecek ve video üretiminde kullanıcıların işini kolaylaştıracak yenilikler sunacak.

Metin Bazlı Komutlar ve Referans Görsellerle Video İçerikleri Oluşturun

Adobe’nin Sora alternatifi modeli, kullanıcılardan alınan metin bazlı komutlar veya referans görseller ile sıfırdan video içerikleri oluşturabilecek. Bu model, üç önemli özelliği Premiere Pro’ya getirecek:

  • Nesne Ekleme Özelliği: Kullanıcılar video kliplerinin belirli bölümlerine nesneler ekleyebilecek. Bu sayede videolara istenilen öğeleri entegre etmek daha kolay olacak.
  • Nesne Çıkarma Özelliği: Arka plandaki istenmeyen nesneleri kolayca kaldırabileceksiniz. Bu özellik, videolarınızı daha temiz ve düzenli hale getirmenizi sağlayacak.
  • Generatif Uzatma: Videolarınıza başlangıç veya bitiş kısımlarına ekstra kareler ekleyerek, videoyu bir ses parçasıyla senkronize etmeyi veya duygusal bir etki yaratmayı amaçlıyor.

Eğitim ve Ödeme

Adobe, yapay zeka modelini eğitmek amacı ile kullanıcılardan video talep ediyor. Şirket bunun için 120 dolar ödeme yapacağını açıkladı. Ayrıca, deepfake teknolojilerinin olası kötüye kullanımlarına karşı önlem alıyor. AI tarafından üretilen medyayı tanımlamak için Content Credentials adı verilen bir medya köken standartını Premiere’e entegre edecek.