Vivo X Fold 3 yakında geliyor!

Çinli akıllı telefon üreticisi vivo, katlanabilir telefon segmentinde iddialı olmaya hazırlanıyor.

Çinli akıllı telefon üreticisi vivo, katlanabilir telefon segmentinde iddialı olmaya hazırlanıyor. Şirketin yeni katlanabilir telefonu Vivo X Fold 3, 3C sertifikası aldı. Bu da telefonun yakın zamanda tanıtılacağı anlamına geliyor. Vivo X Fold 3’ün özellikleri ve çıkış tarihi hakkında merak edilenler haberimizde.

Vivo X Fold 3, Snapdragon 8 Gen 3 ile gelecek

Vivo X Fold 3, 3C’nin veri tabanında V8073L0E0-CN model nosu ile gözlemlendi. Bu numara, telefonun standart versiyonuna ait. Telefonun Pro versiyonunun da olması bekleniyor. 3C listesi, telefonun 55W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu gösteriyor. Ancak telefonun diğer özellikleri hakkında bir bilgi vermiyor.

Sızıntıların kaynağı olan Digital Chat Station ise, Vivo X Fold 3’ün Qualcomm’un yeni nesil işlemcisi Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanan ilk katlanabilir telefon olacağını iddia etti. Snapdragon 8 Gen 3, 4 nm üretim süreciyle geliyor. İşlemcinin 1 adet 3.3 GHz Cortex-X4, 3 adet 3.2 GHz Cortex-A720, 2 adet 3.0 GHz Cortex-A720 ve 2 adet 2.3 GHz Cortex-A520 çekirdeği bulunuyor. Ayrıca işlemci, Ray Tracing özelliğine sahip Adreno 750 grafik birimiyle geliyor.

Vivo X Fold 3, üçlü kamera kurulumuna sahip olacak

Vivo X Fold 3’ün kamera özellikleri de sızdırıldı. Telefonun arkasında 50 MP ana kamera, 50 MP ultra geniş açılı kamera ve 64 MP periskop kamera olmak üzere üçlü bir kamera kurulumu yer alacak. Telefonun ana kamerası, 4K çözünürlükte 60 FPS video kaydı yapabilecek.

Vivo X Fold 3’ün ne zaman tanıtılacağı henüz resmi olarak açıklanmadı. Ancak vivo’nun mart ayında büyük bir etkinlik planladığı söyleniyor. Bu etkinlikte Vivo X Fold 3 ve Vivo X Fold 3 Pro’nun da duyurulması muhtemel görünüyor. Vivo’nun katlanabilir telefonları, rekabetçi fiyatları ve yüksek performanslarıyla dikkat çekebilir.