Spotify'da Yeni Bir Zam Dalgası

Müzikseverlerin gözdesi Spotify, daha pahalı bir abonelik planıyla gündemde. "Premium Plus" isimli bu yeni abonelik seçeneğinde, daha iyi ses kalitesi ve yeni çalma listesi düzenleme araçları gibi özellikler sunuluyor

Müzikseverlerin gözdesi Spotify, daha pahalı bir abonelik planıyla gündemde. "Premium Plus" isimli bu yeni abonelik seçeneğinde, daha iyi ses kalitesi ve yeni çalma listesi düzenleme araçları gibi özellikler sunuluyor. Peki, bu yeni plan ne kadara mal olacak?

Premium Plus, Spotify'ın mevcut Premium planına ek olarak sunulacak bir abonelik seçeneği olacak. Mevcut Premium abonelik planlarını etkilemeyecek ve kullanıcılara isteğe bağlı olarak sunulacak.

Ne Kadara Mal Olacak?

Premium Plus'ın fiyatı, kullanıcının mevcut Premium abonelik planına göre değişecek. Bloomberg'in haberine göre, temel Premium planına ek olarak her ay en az 5 dolar daha fazla ücret alınacağı tahmin ediliyor.

Yeni Özellikler Neler?

Premium Plus ile birlikte kullanıcılar, Spotify'ın ilk kez 2021'de duyurduğu ancak defalarca ertelediği yüksek kaliteli ses (Hi-Fi) özelliğine erişim sağlayabilecek. Bu sayede müzikleri daha net ve detaylı bir şekilde dinleyebilecekler.

Ayrıca, Premium Plus kullanıcıları yılın belirli etkinlikleri ve zamanları için anında özel çalma listeleri de oluşturabilecek. Bloomberg'e göre Spotify, kullanıcının müzik zevkini ve dinleme alışkanlıklarını analiz ederek özelleştirilmiş çalma listeleri sunacak.

Spotify'ın Rekabete Cevabı

Spotify'ın Premium Plus planı, Amazon Music Unlimited, Apple Music ve Tidal gibi platformların sunduğu yüksek kaliteli ses abonelik planlarına karşı bir hamle olarak görülüyor. Bu platformların tümü Spotify'ın mevcut bireysel planına benzer şekilde fiyatlandırılıyor ve halihazırda yüksek kaliteli ses sunuyor.