Samsung’un akıllı yüzüğü Galaxy Ring geliyor

Samsung, Mobil Dünya Kongresi 2024’te ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring’i tanıtacağını duyurdu.

Samsung, Mobil Dünya Kongresi 2024’te ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring’i tanıtacağını duyurdu. Galaxy Ring, Samsung’un giyilebilir cihazlar pazarındaki yeni hamlesi olarak dikkat çekiyor.

Galaxy Ring kişiselleştirilmiş bir deneyim sunacak

Samsung, Galaxy Ring’in gelişmiş yapay zeka özellikleriyle kullanıcıların ihtiyaçlarına göre uyum sağlayacağını belirtti. Galaxy Ring, henüz tam olarak açıklanmayan teknik özellikleri ve fiyatıyla merak uyandırıyor.

Galaxy Ring, sağlık ölçümlerini takip edebilen bir giyilebilir cihaz olarak tasarlandı. Yüzük, bileklik veya akıllı saat gibi diğer giyilebilir cihazlara göre daha hafif ve rahat olmasıyla avantaj sağlıyor. Ayrıca saat kullanmayanlar için de alternatif bir seçenek oluşturuyor.

Galaxy Ring sağlık takibi ve ödeme yapma imkanı verecek

Samsung, Galaxy Ring’in EKG desteğiyle kalp ritmini ölçebileceğini ve kan basıncını takip edebileceğini söyledi. Ayrıca yüzük, NFC desteği sayesinde ödeme yapma kolaylığı sunacak. Samsung, Galaxy Ring’i sekiz farklı boyutta üreterek her parmağa uygun hale getirecek.

Samsung, Galaxy Ring’in yanı sıra MWC 2024’te Galaxy Watch 6 serisi akıllı saatlerin de yeni sağlık takibi özelliklerini gösterecek. Galaxy S24 serisiyle uyumlu çalışan cihazlar, kan basıncı ve glikoz seviyesi gibi ölçümleri daha doğru yapabilecek.

Samsung, Galaxy Ring’i bu yıl içinde satışa sunmayı planlıyor. Fakat Türkiye’ye ne zaman geleceği ile alakalı net bir açıklama henüz yapılmadı.