iPhone’un pek çok şeyi değiştireceği güncelleme: iOS 18

Apple, iOS 18 ile iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Şirket, iOS arayüzünü on yıldan fazla bir süredir ilk defa köklü bir şekilde yenileyecek.

Apple, iOS 18 ile iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapmaya hazırlanıyor. Şirket, iOS arayüzünü on yıldan fazla bir süredir ilk defa köklü bir şekilde yenileyecek.

iOS arayüzü tamamen değişiyor

Bloomberg’in haberine göre, Apple’ın iOS tasarım ekibi, iOS 18 için çok çalışıyor. Bloomberg editörü Mark Gurman, iOS’un tasarımını değiştirmek için “ciddi bir çaba” olduğunu söyledi.

iOS 18’in detayları henüz netleşmedi. Ancak Apple’ın bu yıl başından beri önemli değişiklikler yaptığı bildirildi. Bu da iPhone ve iPad kullanıcılarının, eski iOS sürümlerinden çok farklı bir arayüzle karşılaşacağı anlamına geliyor.

iOS 18 ne zaman çıkacak?

Apple, iOS 18’i Haziran ayında düzenleyeceği WWDC etkinliğinde tanıtacak. iOS 18, yaz boyunca beta sürümüyle test edilecek. Sonbaharda ise iPhone 16 ile birlikte resmi olarak yayınlanacak.

iOS 18, iPhone’un en büyük güncellemesi olacak. Apple, iOS 7’den beri arayüzünde büyük bir değişikliğe gitmemişti. iOS 7, 2013 yılında çıkmış ve iOS’un daha düz ve modern bir görünüme kavuşmasını sağlamıştı.

iOS 18’in, Apple’ın yeni akıllı gözlüğü Vision Pro için geliştirdiği visionOS’tan esinleneceği iddia ediliyor. Ancak Gurman, iOS 18’in “tam bir yeniden tasarım” olmayacağını, ancak Apple’ın önceki ayarları iyileştireceğini belirtti.

iOS 18 ile birlikte, Apple’ın rakipleri de yeni ürünlerini tanıttı. Xiaomi 14, bugün düzenlenen bir etkinlikle duyuruldu. Xiaomi 14, serinin en küçük modeli olarak dikkat çekiyor. Xiaomi 14’ün özellikleri ve fiyatı haberimizin devamında…