Google, yapay zeka asistanı Gemini’yi kulaklıklara getirmek istiyor

Google, Android ve iOS cihazlarda kendi yapay zeka asistanı Gemini’yi sunmaya hazırlanıyor.

Google, Android ve iOS cihazlarda kendi yapay zeka asistanı Gemini’yi sunmaya hazırlanıyor. Bu asistan, Google Asistan’ın yerine geçecek. Ancak Google’ın yapay zeka alanında daha büyük hedefleri var. Şirket, Gemini’yi kulaklıklarla da uyumlu hale getirmek istiyor.

Gemini, kulaklıklarda nasıl çalışacak?

9to5Google sitesi, Google uygulamasının 15.6 beta sürümünde Gemini ile ilgili ilginç detaylar buldu. Siteye göre, Google, Gemini’yi kulaklıklarla kullanmak için gerekli ayarları geliştiriyor. Bu sayede, kullanıcılar kulaklıklarını takarak Gemini’ye sesli komutlar verebilecek.

Ancak Gemini’nin kulaklıklar için ne zaman hazır olacağı henüz net değil. Google’dan bir kaynak, bazı kulaklıkların Gemini ile uyum sorunu yaşadığını ve bunun çözülmesi gerektiğini belirtti.

Google, yapay zeka ile yeniden yapılanıyor

The Information sitesinin haberine göre, Google, yapay zeka teknolojisini iş süreçlerine dahil ederek büyük bir yeniden yapılanmaya gidiyor. Bu değişim, Google’da çalışan yaklaşık 30 bin kişiyi etkileyecek.

Google, yapay zeka sayesinde iş gücünü azaltmayı planlıyor. Bu, özellikle reklam satış departmanında işten çıkarmalar anlamına geliyor. Yapay zeka, dijital reklamcılıkta gelirleri artıracak ancak insan gücüne olan ihtiyacı azaltacak.

Yapay zeka, reklam satışlarının yanı sıra müşteri destek hizmetlerini de değiştirecek. Google, müşterilerine daha iyi ve hızlı hizmet vermek için yapay zeka asistanlarını kullanacak. Bu stratejik değişim, Google’ın farklı departmanlarında yapılan küçülmelerle de paralel.