ChatGPT, sohbet robotunun sesini duyurdu

OpenAI, ChatGPT kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor: Read Aloud. Bu özellik sayesinde, sohbet robotunun verdiği yanıtları sesli olarak dinleyebileceksiniz.

OpenAI, ChatGPT kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor: Read Aloud. Bu özellik sayesinde, sohbet robotunun verdiği yanıtları sesli olarak dinleyebileceksiniz.

Read Aloud nedir?

Read Aloud, ChatGPT’nin web sürümünde ve mobil uygulamasında bulunan bir sesli okuma özelliği. Bu özellik, kullanıcıların sohbet robotuyla konuşurken yanıtlarını yüksek sesle duymalarını sağlıyor. Böylece, yazılı metni okumak yerine, sohbet robotunun ses tonunu ve vurgusunu hissedebiliyorsunuz.

Read Aloud, 37 farklı dilde sesli okuma yapabiliyor. Ayrıca, metnin hangi dilde olduğunu otomatik olarak tespit ediyor. Read Aloud için beş farklı ses seçeneği de mevcut. Hem GPT-4 hem de GPT-3.5 sürümlerinde kullanılabilen bu özellik, ChatGPT’nin sesli kullanımını daha da geliştiriyor.

ChatGPT, sesli sohbeti nasıl sağlıyor?

ChatGPT, üretken yapay zekalı bir sohbet robotu. OpenAI tarafından geliştirilen bu robot, kullanıcıların her türlü konuda sohbet etmelerine olanak tanıyor. ChatGPT, doğal dil işleme ve derin öğrenme teknikleriyle, kullanıcıların sorularına uygun ve ilginç yanıtlar veriyor.

ChatGPT, geçen yıl eylül ayında sesli sohbet özelliğini de kullanıma sundu. Bu özellik, kullanıcıların sohbet robotuna yazmak yerine, doğrudan konuşarak soru sorabilmelerini sağlıyor. Bu sayede, sohbet robotuyla daha doğal ve akıcı bir iletişim kurulabiliyor.

ChatGPT’nin yeni Read Aloud özelliği ise, sohbet robotunun yazılı yanıtlarını sesli olarak okumasını mümkün kılıyor. Bu özellik, kullanıcıların sohbet robotunun sesini duymalarını ve onunla daha samimi bir bağ kurmalarını sağlıyor. Kullanıcılar, istedikleri zaman sohbet robotunun sesli olarak yanıt vermesini ayarlayabiliyor. Mobil kullanıcılar, sesli okuma özelliğini açmak veya kapatmak için ilgili mesajın üzerine basılı tutuyor. Web kullanıcıları ise, yanıtın altındaki hoparlör simgesine tıklıyor.

ChatGPT, sesli sohbet özelliğiyle, yapay zekalı sohbet robotlarının sınırlarını zorluyor. Kullanıcılar, ChatGPT ile hem eğlenceli hem de öğretici sohbetler yapabiliyor. ChatGPT, sesli okuma özelliğiyle, sohbet robotunun sesini duyuruyor.