Alper Gezeravcı’nın uzay macerası uzadı

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günün ardından Dünya’ya dönmeye hazırlanıyordu.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, uzayda geçirdiği 14 günün ardından Dünya’ya dönmeye hazırlanıyordu. Ancak, Dragon Uzay Aracı’nın iniş yapacağı Florida kıyılarında kötü hava şartları yaşanması, planları değiştirdi. Gezeravcı ve ekibi, en erken 5 Şubat’ta ISS’ten ayrılabilecek.

Dönüş ertelendi

Gezeravcı’nın içinde bulunduğu Ax-3 ekibinin ISS’ten ayrılışı, SpaceX tarafından yapılan açıklamayla ertelendi. Açıklamada, Florida kıyılarında olumsuz hava koşulları olduğu ve ekiplerin güvenli bir iniş için hava durumunu takip ettikleri belirtildi. Dragon kapsülü, hava durumu uygun olduğunda ISS’ten ayrılacak ve paraşütle Florida kıyılarına inecek.

Deneyler tamamlandı

Gezeravcı, uzayda bulunduğu süre boyunca 13 farklı deney gerçekleştirdi. Bu deneyler, uzayda yaşam, sağlık, fizik, kimya, biyoloji ve teknoloji gibi alanlarda önemli veriler sağladı. Gezeravcı, son sosyal medya mesajında, uzayda yaptığı deneylerin Dünya’nın güzelliklerini anlamasına ve geleceğine katkıda bulunduğunu söyledi. 

Gezeravcı, “Uzayda yaptığım deneyler, Dünya’nın sınırsız güzelliklerini anlamamıza yardımcı oluyor. Attığımız her bir adım Dünyamızın geleceği için” dedi.