Yeni hafta yağmurla başlıyor

Meteoroloji, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre, bugün batı bölgelerden başlayacak olan yağışlı hava, hafta boyunca tüm yurdu etkisi altına alacak

Meteoroloji, yeni haftanın hava durumu tahminlerini açıkladı. Buna göre, bugün batı bölgelerden başlayacak olan yağışlı hava, hafta boyunca tüm yurdu etkisi altına alacak. Yağışlar, sıcaklıkları da önemli ölçüde düşürecek.

Batıdan gelen yağışlı hava dalgası

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, ülkemiz yeni bir yağışlı hava dalgasının etkisi altına giriyor. Bugün Marmara ve Ege’nin büyük bir kısmında sağanak yağış görülecek. Yarın ise yağışlar iç ve güney bölgelere de yayılacak.

Sıcaklıklar 10 derece azalacak

Yağışlı havanın getirdiği soğuk hava, sıcaklıkları da hissedilir şekilde azaltacak. Bugün İstanbul’da 17 derece olan sıcaklık, hafta ortasında 9 dereceye kadar inecek. Diğer bölgelerde de 6 ila 10 derece arasında sıcaklık düşüşleri olacak.

Yağışlar yer yer şiddetli olacak

Meteoroloji’nin tahminlerine göre, bugün ülkemizin batı kesimleri çok bulutlu olacak. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Ankara, Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Eskişehir civarları sağanak yağışlı geçecek. Kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyıları ise gök gürültülü sağanak yağışlı olacak.

Yağışların şiddetli olacağı yerler ise Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Antalya, Isparta ve Burdur’un doğusu olarak belirtildi. İç ve doğu kesimlerde ise pus ve sis görülecek. Doğu Karadeniz’in iç bölümleriyle Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda ki bölgelerde ise çığ tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.