TCDD, YHT Biletlerine Zam Yaparak Fiyatları Uçurdu

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 13 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla tüm hatlardaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), 13 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla tüm hatlardaki Yüksek Hızlı Tren (YHT) biletlerine zam yaptı. Zam oranı, yüzde 25,6 olarak belirlendi. Bu zammın ardından İstanbul-Ankara YHT bileti 540 TL'ye yükseldi.

Zamlar Ne Kadar?

  • İstanbul-Ankara: 430 TL'den 540 TL'ye
  • Eskişehir-Ankara: 225 TL'den 280 TL'ye
  • Ankara-Konya: 200 TL'den 250 TL'ye

Zamlar Sonucu YHT Bilet Fiyatları Bir Buçuk Yılda %151 Arttı

Ocak 2023'te 215 TL olan İstanbul-Ankara YHT bileti fiyatı, zamlar sonucu son bir buçuk yılda 540 TL'ye yükseldi. Bu da, yüzde 151,2'lik bir artış anlamına geliyor.

Zamlar Tepkilere Neden Oluyor

YHT biletlerine yapılan zamlar, vatandaşlarda tepkilere neden oluyor. Zamlar, özellikle de son bir buçuk yıldaki yüksek enflasyon oranları göz önüne alındığında, halk tarafından ağır bir yük olarak görülüyor.

Ucuz Ulaşım Talepleri Artıyor

YHT biletlerine yapılan zamlar, ucuz ulaşım taleplerini de artırıyor. Vatandaşlar, tren yolculuklarının daha uygun fiyatlı olması için yetkililerden adım atmasını bekliyor.

TCDD Zamları Hakkında Ne Dedi?

TCDD yetkilileri, zamların artan maliyetler nedeniyle yapıldığını savunuyor. Yetkililer, bilet gelirlerinin demiryolu altyapısının iyileştirilmesi için kullanılacağını da söylüyor.