Tarihi Görüşme İçin Geri Sayım Başladı

Türkiye’nin siyasi gündemini meşgul eden ve kamuoyunun büyük bir merakla beklediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşmenin tarihi netleşti.

Türkiye’nin siyasi gündemini meşgul eden ve kamuoyunun büyük bir merakla beklediği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki kritik görüşmenin tarihi netleşti. İki liderin, ülkenin geleceğini şekillendirecek önemli meseleleri ele alacağı bu buluşma, siyasi kulislerde geniş yankı uyandırdı.

Bir Araya Gelişlerinin Ardından

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada, “Kapımız herkese açık, görüşeceğimiz konular çok” ifadelerini kullanarak, CHP lideri Özel ile yapılacak görüşmeye yeşil ışık yakmıştı. Özel de, Erdoğan ile “çok yakın bir zamanda” yüz yüze görüşeceklerini kamuoyuna duyurmuştu. İki lider, son olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyonda bir araya gelmişti.

Görüşme Detayları

SÖZCÜ TV’nin haberine göre, siyasi arenada uzun süredir beklenen bu önemli görüşme, 2 Mayıs Perşembe günü öğleden sonra gerçekleşecek. Görüşmenin yeri hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, AKP kaynaklarına göre buluşmanın Beştepe’de yapılması bekleniyor. Bu görüşme, iki partinin gelecek dönemdeki politikalarını ve Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi atmosferi belirleyici olacak nitelikte.

Görüşmenin gündeminde ne gibi konuların yer alacağı merak konusu iken, iki liderin de bu buluşmayı, ülkenin karşı karşıya olduğu zorluklar ve fırsatlar karşısında ortak bir yol haritası çizmek için bir fırsat olarak gördükleri biliniyor. Kamuoyunun gözü kulağı, bu tarihi görüşmenin sonuçlarında olacak.