Operasyon ‘Mahzen-47’: Organize Suç Ağına Darbe

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu üzere, Hatay merkezli yedi ilde gerçekleştirilen ‘Mahzen-47’ operasyonu, İsmail Azar ve Hamza Mutlu liderliğindeki organize suç şebekesini ortadan kaldırdı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu üzere, Hatay merkezli yedi ilde gerçekleştirilen ‘Mahzen-47’ operasyonu, İsmail Azar ve Hamza Mutlu liderliğindeki organize suç şebekesini ortadan kaldırdı. Yapılan açıklamaya göre, 51 şüpheli gözaltına alındı.

Suç Örgütünün Çöküşü

Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlar, Ankara, Antalya, Mersin, Nevşehir, Sivas ve Şanlıurfa’yı kapsayarak geniş bir alana yayıldı. 

Suç örgütü üyeleri, yaşlı ve genç vatandaşların kimlik bilgilerini kullanarak medikal firmalar aracılığıyla sahte raporlar düzenlemek, boş kağıtlara imza attırmak ve bu kağıtları sahte reçetelerde kullanmak gibi eylemlerle suçlandı. Ayrıca, imzaları taklit ederek sahte reçete düzenledikleri ve bu reçetelere ait faturaları sahte vekaletnamelerle tahsil ederek haksız kazanç sağladıkları belirlendi.

Operasyon neticesinde, İsmail Azar ve Hamza Mutlu dahil olmak üzere 51 şüpheli yakalanırken, çok sayıda ruhsatsız silah, vekaletname, reçete, dekont ve senet ele geçirildi. 

MASAK ve Adana SGK sağlık denetim ekibinin ortak çalışmaları sonucunda, suç örgütünün eylemleriyle devlete yaklaşık 1 milyar Türk Lirası zarar verildiği tespit edildi. Bu zararın, 6 bin 532 adet usulsüz noter vekalet belgesi kullanılarak gerçekleştirildiği açıklandı.