Marmara’da gemi faciası: 6 kişi kayıp

Marmara Denizi’nde İmralı Adası yakınlarında kuru yük gemisi Batuhan A battı.

Marmara Denizi’nde İmralı Adası yakınlarında kuru yük gemisi Batuhan A battı. Geminin 6 mürettebatıyla irtibat kurulamıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bugün batık gemiye dalış yapılacağını ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Bakanlıktan son durum bilgisi

Bakanlık, yaptığı yazılı açıklamada, Batuhan A gemisinden uydu aracılığıyla acil durum sinyali geldiğini bildirdi. Deniz ve hava arama kurtarma ekiplerinin hemen harekete geçtiğini ve bölgedeki gemilere duyuru yapıldığını belirtti.

Bakanlık, gemiye telsizle ulaşılamadığını, gemi personelinin cep telefonlarına da yanıt alınamadığını kaydetti. Geminin batmış olabileceği ihtimali üzerine, uydu ve otomatik tanımlama sisteminden alınan geminin son konumunun paylaşıldığını ifade etti.

Bakanlık, sonar cihazıyla denizin 51 metre altında geminin bulunduğunu ve gece yapılan incelemede Batuhan A gemisi olduğunun teyit edildiğini aktardı. 

Aileler umutlu bekliyor

Batan gemideki 6 mürettebatın yakınları, Bursa’nın Karacabey ilçesindeki Kurşunlu Mahallesi’nde kurulan kriz merkezine geldi. 69 metre uzunluğundaki Batuhan A gemisinin battığı yer belirlenirken, mürettebatla ilgili henüz bir haber yok. AFAD, NAK, ANDA, jandarma, polis dalgıç ve AKUT ekipleri, Bursa’dan Bandırma’ya kadar olan kıyıları tarayarak arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor. Gemi mürettebatının yakınları ise kriz merkezinde umutla bekliyor.