Gürsel Tekin CHP’den ayrıldı

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

CHP İstanbul Milletvekili ve eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, partisinden istifa ettiğini açıkladı. 

Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, CHP’nin Atatürkçü ve sosyal demokrat kimliğini kaybettiğini, parti içi adaletsizliklerin yaşandığını, emek verenlerin dışlandığını ve çalışma imkanının kalmadığını belirtti.

İstifa gerekçeleri

Tekin, istifa metninde şu ifadelere yer verdi:

"Sevgili milletim ve yol arkadaşlarım,

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ana ilkeleri tüzük ve programında bellidir. Ama maalesef son zamanlarda CHP modern uygarlığı amaçlayan, Türkiye’de iktidar olup halka hizmet eden Atatürkçü ve sosyal demokrat bir parti olmaktan çıkarılmış,

Hiçbir gerçek koşul, liyakat ve ehliyet gözetilmeden, Parti içinde yandaşlık, bölünme, ekipleşme ilişkileriyle makam ve mevki verilmiş, Partiye katkı sağlayan, partinin iktidar olması için uğraşan insanlar göz ardı edilmiş, Türkiye’de iktidar olma yerine parti içi iktidar olma önemsenmiş, Parti hukuku ve partimiz çalışanlarının hakları hiçe sayılmış, Genel Merkez kendi belirlediği kural ve talimatlara bile uymamış, parti hukukuna ve açıklamalarına güvenip emek harcayan insanların emekleri çalınmış, Düşünce, ilke veya ideolojiyle oluşan yoldaşlık duygusu yerine çıkar - yandaş, yakın, dost, akraba ilişkileri her seviyede etkili olmuş bir yapıya dönüşmüştür.

Partinin her yerinde çalışma şerefine erişmiş, her zaman sokakta, halkın yanında Türkiye’de iktidar olma için çabalayan benim için bu durum acı ve keder vericidir. Bu yüzden, Gençlik yıllarımdan beri hayatımı verdiğim, ilkelerini yüreğime kazıdığım Cumhuriyet Halk Partisi’nden hala inandığım, yaşadığım ilkeler bunu gerektirdiği ve bu yapıda çalışma şansım olmadığı için büyük bir üzüntüyle ayrılıyorum. Hayatımı verdiğim ilkeler için çalışmaya devam edeceğim. Kamuoyuna saygıyla bildiririm."

Gürsel Tekin kimdir?

Gürsel Tekin, 17 Haziran 1964’te doğdu. Türk siyasetçi ve eski CHP milletvekilidir. 2011, Haziran 2015, Kasım 2015 ve 2018 genel seçimlerinde CHP İstanbul milletvekili seçildi. 2014-2016 yılları arasında CHP Genel Sekreterliği yaptı.