Enerji Bakanı Bayraktar'dan Doğalgaz Açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, vatandaşları sevindirecek açıklamalarda bulundu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, vatandaşları sevindirecek açıklamalarda bulundu. 

Doğalgaz Desteği Devam Edecek

Bakan Bayraktar, doğalgaz desteğinin de devam edeceğini belirterek, "Sosyal açıdan desteklenmesi gereken grupları desteklemeye devam edeceğiz. Belki bütün kesimlerin desteklenmesi gibi bir süreç doğru olmayabilir. Maliyetleri belli ölçüde de karşılamamız gerekecek." dedi.

Mayıs Ayında Zam Beklentisi Yok

Bakan Bayraktar, petrol fiyatlarının yükselmesine ve doğalgazda yukarı yönlü bir hareketlenmeye rağmen, mayıs ayında zam yapılmayacağını açıkladı. Bayraktar, "Gelişmelere göre, piyasadaki durumlara göre bunları değerlendireceğiz" ifadelerini kullanarak, olası zamların gündemde olabileceğine işaret etti.

Bakan Bayraktar'ın Açıklamaları Vatandaşları Rahatlattı

Bakan Bayraktar'ın açıklamaları, elektrik ve doğalgaz fiyatlarına zam yapılmayacağı müjdesi, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Özellikle mayıs ayının yaklaşması ile birlikte artan zam endişeleri, Bakan Bayraktar'ın açıklamalarıyla yerini rahatlamaya bıraktı.

Enerji fiyatlarının seyri ve olası zamlar, gündemde kalmaya devam edecek. Bakan Bayraktar'ın da belirttiği gibi, piyasadaki gelişmelere göre yeni zamlar gündeme gelebilir. Vatandaşlar ise bu konudaki gelişmeleri takip etmeye devam edecek.